• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
31

DAN OPĆINE SIRAČ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je na obilježavanju Dana Općine Sirač.

Dan Općine Sirač obilježila je svečana sjednica općinskog vijeća koju su uveličali brojni gosti. Bila je to i prilika da se istakne koji su projekti provedeni na području općine Sirač u posljednje četiri godine.

„Asfaltirali smo mnoge ceste u vrijednosti 4 milijuna kuna, napravili smo potporni zid za 200.000 kuna, sekundarnu kanalizaciju, plinovod, uredili parkiralište i groblje, vodovod, uložili smo u javnu rasvjetu te radili građevinske radove na zgradi. Postoji još niz naših akcija, ali zahvaljujući županu Damiru Bajsu i Županiji, zajedno smo krenuli u projekt obnove naše osnovne škole. Općina je pomogla s certifikatom, a za ostalo se pobrinula Županija i država. Također, spomenut ću ambulantu koju smo obnovili zajedno sa Županijom, gdje je Županija uložila nešto više novca od Općine. Spomenut ću da smo donijeli prostorni i strateški plan za našu poduzetničku zonu koja nam je iznimno bitna.“, rekao je načelnik Branimir Miler na svečanoj sjednici.

„Županija je nazočna u Siraču kroz niz stvari, ali reći ću da smo mi najveći poslodavac u Siraču. Naša ustanova Suvenir Arbor zapošljava ljude s područja Sirač, a to su ljudi kojima su potrebne posebne aktivnosti i mi kao Županija moramo pomoći takvoj ustanovi da opstane. Godišnje mi Suvenir podupiremo s 1.200.000 kuna, ali kada god je to potrebno. Mi želimo da Suvenir radi što više kako bismo mogli zaposliti još više ljudi. Stoga smo mi omogućili i poslovanje s Prima Commerce. Kada govorimo o projektima u Siraču, najveći projekt u Hrvatskoj u školstvu događa se upravo ovdje. Osnovna škola uskoro će biti obnovljena i imat će standard koji je iznad prosjeka Republike Hrvatske. To je ono što mi želimo za naše učenike i učitelje, jer mi želimo samo najbolje za njih. Također, Županija je zajedno s Općinom obnovila i ambulantu. Naš cilj bio je obnoviti sve ambulante u županiji kako bi svi stanovnici imali jednak standard, a spomenut ću da će naše ambulante dobiti i nove aparate, a vaši doktori i potrebno obrazovanje kako bi neke pretrage mogli obavljati ovdje. Za kraj spomenut ću željezničku prugu, u koju su uložena sredstva, a nije u funkciji. Mi smo od HŽ tražili da se riješi to pitanje i da ovdje krenu vlakovi. Zajednički ćemo to riješiti, a sve u korist novog zapošljavanja.“, izjavio je župan te čestitao Dan Općine Sirač.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a