• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
11

DAN OPĆINE VELIKA TRNOVITICA

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima pridružila se obilježavanju Dana Općine Velika Trnovitica i Dana Župe svetog Martina.

Obilježavanje Dana Općine Velika Trnovitica započelo je svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Bila je to prilika da načelnik ¬Ivan Marković naglasi sve projekte koji se provode u Velikoj Trnovitici, od komunalne infrastrukture, ulaganja u mjesne domove, besplatnih udžbenika za sve učenike osnovne škole do naknade za svako novorođeno dijete.

Ove godine završili smo s posljednjim metrom asfalta u Velikoj Trnovitici tako da više nema domaćinstva koje nema asfaltiranu cestu ispred svoje kuće. Uložili smo i 100 tisuća kuna u poljske puteve jer želimo pomoći našim seljacima da lakše dolaze do svojih parcela gdje obrađuju zemlju, rekao je Marković te naglasio kako je posebno ponosan na socijalnu osjetljivost prema učenicima. Odlučili smo se za dodjelu besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda i za to smo izdvojili 130 tisuća kuna. Mislim da smo tom odlukom značajno pomogli roditeljima čija djeca idu u školu. Također, za svako novorođeno dijete izdvajamo 5 tisuća kuna, a razmatramo da tu naknadu podignemo sljedeće godine na 7 tisuća kuna, jer uzalud nam infrastruktura ako nemamo djecu koja će to naslijediti, zaključio je Marković.

Dan općine svim okupljenima čestitala je i zamjenica župana Ištef Benšić. Što se tiče distributivnog vodoopskrbnog cjevovoda postoji projektna dokumentacija za još pet naselja na području općine i kada se stvori financijska mogućnost pristupit će se i realizaciji. Županija je pomogla i vašem DVD Nova Plošica za obnovu krovišta, a meni su posebno dragi projekti društvene infrastrukture, pa bih spomenula školu gdje je osigurana besplatna školska prehrana za 30 učenika s područja vaše općine. Ovih dana obilazimo i ambulante diljem županije jer želimo poboljšati zdravstveni standard svim našim građanima. Cilj je obnoviti prostor kako bi ga građanima učinili ugodnijim i dostupnijim, ali i kako bismo nabavili novu opremu. Ovim putem želim pohvaliti i KUD Trnovitica, koji predstavlja folklor Moslavine i Bilogore čak i na Vinkovačkim jesenima. Želim pohvaliti sve projekte koje provodi Općina Velika Trnovitica i nadam se da ćete imati još mnogo novih, rekla je Đurđica Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a