• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
22

DAN OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je obilježavanju Dana Općine Veliki Grđevac, točnije svečanoj sjednici općinskog vijeća.

Svečana sjednica bila je i prilika da se istaknu najvažniji projekti koji se provode na području Općine Veliki Grđevac. Najveći je izgradnja sportsko-rekreacijskog centra, točnije bazena vrijednih gotovo 20 milijuna kuna, a koji se grade uz pomoć europskog novca. Kada je riječ o investicijama, uređenje i rekonstrukcija bazena naš je najveći projekt i san za koji u početku ni sami nismo vjerovali da će se ostvariti. Ovih dana izabire se izvođač radova, tako da bi se dogodine u ovo vrijeme mogli kupati, istaknuo je načelnik Marijan Dautanac na svečanoj sjednici.

Izgradnja bazena još jedan je preduvjet za daljnji razvoj turizma na području Općine Veliki Grđevac, jer ne smijemo zaboraviti tamošnji Lovrakov centar koji već privlači brojne turiste s područja Hrvatske.

Dan Općine velikogrđevčanima čestitao je i župan Bajs. Ovaj kraj ima jednu dugu i lijepu povijest koju vežemo uz poljoprivredu i obrtništvo. Nemojmo zaboraviti i trenutak u povijesti za vrijeme Domovinskom ratu kada je ova Općina u jednom dijelu bila i okupirana, ali i oslobođena. To nam daje obvezu da ljudima ovog kraja omogućimo kvalitetan i dobar život. U tom smjeru se radi kroz niz projekata, projekata vezanih uz društveni život i niza drugih u kojima je županija partner. Trebamo zajedno surađivati kako bi postigli najbolje za naše građanstvo. Tako zajedno radimo na ulaganju u vašu školu ostvarujući bolji standard za naše školarce. Radimo i na projektima vodoopskrbe, ali posebno bi istaknuo tri stvari. To je briga o našim starim i nemoćnim sugrađanima za koju mislim da je ključna i pokazuje standard koji svi zajedno moramo imati. Govorim o programu Pomoć u kući koji imaju nekoliko općina i gradova na području naše županije. Županija financijski podupire te projekte i u ovom slučaju u vašoj općini dvjesto sugrađana prima tu pomoć. U zajedničkom smo projektu Centra Mate Lovraka koji će se uključiti u turističku priču našega kraja. Naravno, partneri smo i u projektu izgradnje bazena, a riječ je o prvom projektu u našoj županiji koji se financira iz europskih fondova, naglasio je župan Bajs u Velikom Grđevcu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a