• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
6

DAN OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je na svečanosti obilježavanja Dana Općine Veliki Grđevac.

Uoči održavanja svečanosti, delegacija na čelu s načelnikom Općine Marijanom Dautancem, odala je počast hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenca pod centralnim spomenikom na trgu Mate Lovraka. 

Svečanost obilježavanja Dana Općine Veliki Grđevac bila je prilika da se spomenu projekti koji su provedeni, ali koji se tek i očekuju u Velikom Grđevcu.
„Učinili smo sve da mladi ljudi nađu posao u Velikom Grđevcu i na početku naše ljetne sezone zaposlili smo dodatno 12 mladih osoba, a pri završetku investicija u poslovnoj zoni zaposlit ćemo još ljudi. Moram reći da je poslovna zona rasprodana, sve su parcele prodane i grade se objekti, što će također biti prilika za dodatno zapošljavanje.  Imamo projekte za kanalizaciju, vodovod, ceste, neke ceste modernizirat ćemo u suradnji sa Županijom, neke s Hrvatskim cestama, a dio smo prijavili na EU fondove. Drago mi je spomenuti da je program „Pomoć u kući“ još uvijek aktivan, da nam radi dnevni boravak i taj program mislimo unaprijediti jer ne želimo ostaviti naše stare i nemoćne same. Za kraj spomenut ću i projekt obnove naše osnovne škole, zajedno sa osnivačem Županijom, odobrena nam je obnova u iznosu od 850 tisuća kuna.“, rekao je načelnik Dautanac te naglasio kako općina Veliki Grđevac bilježi i porast broja rođene djece, rast gospodarstva i društvenog standarda.

„Ispred nas je nova suradnja i to je ključ za budućnost. Kada govorimo o općini, ono što je napravljeno je dokaz da se može ako se zna kako i gdje. Županija i Općina dobro surađuju, mi smo suvlasnici niz ustanova i zajedno s Regionalnom razvojnom agencijom radimo na nizu projekata, a bazen je samo jedan od njih. Ipak to je najveći projekt što se tiče europskih sredstava na ovom području Hrvatske. Surađujemo i na modernizaciji cesta, vodovoda, privlačenju gospodarstva bez čega nema napretka. Također, drago mi je da će se obnavljati škola i u Velikom Grđevcu, jer bitno je ulagati u školstvo i obrazovanje. 

Dan Općine Veliki Grđevac bila je i prilika da se potpiše Predugovor o partnerstvu između mađarske Općine Buzsak i Općine Veliki Grđevac. Riječ je o projektu vrijednom dva milijuna eura, a sredstva dolaze iz fonda Europske unije iz programa Međugranične suradnje. Sredstva će se podijeliti u omjeru pola-pola, a pomoći će u realizaciji ideja na proširenju turističkih kapaciteta obje općine. Odnosno, što se konkretno Općine Veliki Grđevac tiče, u planu je izgradnja kampa i objekta koji bi imao stambeni dio te restoran, nabava autobusa i uređenje Lovačkog doma.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a