• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
6

DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i ove godine organizirao je Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike završnih razreda osnovnih škola, a svoju potporu organizaciji dala je i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Dan profesionalnog usmjeravanja provodi se s ciljem olakšavanja odluke  prilikom odabira srednjoškolskog programa nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja za svakog učenika. Radoznali učenici tako su ispunili veliku dvoranu hotela Central ne bi li se bolje upoznali s onim što im razne srednje škole nude. Prezentacije programa su im se nudile putem info pultova, usmenih prezentacija, informativnih letaka, ali i demonstracijom zanimanja.

Dobar odabir srednje škole učenicima je poželjela i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić. Vrijeme koje je pred vama je vrijeme donošenja važnih životnih odluka. Odabir srednje škole sigurno je jedan od važnih koraka u životu svakog mladog čovjeka. Ta odluka nije jednostavna. Zato smo vam u tome pokušali olakšati uključivši se u organizaciju Dana profesionalnog usmjeravanja zajedno s HZZ PU Bjelovar i sa srednjim školama koje djeluju na području naše županije. Predlažem vam da vidite koje su vam sve mogućnosti i obrazovni programi na raspolaganju i koje su upisne kvote. Evo informacija koju sam maloprije dobila je da na području naše županije ima mogućnost upisa za tisuću petsto učenika, a vas koji izlazite iz osnovnih škola je oko tisuću dvjesto pedeset. Dakle, nema zabrinutosti, svi ćete moći upisati srednju školu, nadam se koju želite, istaknula je zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić na Danu profesionalnog usmjeravanja.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija financirala je prijevoz učenika iz svih područja županije da mogu doći na Dan profesionalnog usmjeravanja u Bjelovar. Također, pobrinula se i za izdavanje prigodnog Vodiča za srednje škole koji je podijeljen svim učenicima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a