• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
26

DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA

U četvrtak, 26. travnja u Bjelovaru su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri organizirali su 8. „Dan profesionalnog usmjeravanja“ kojem je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Riječ je o projektu koji je namijenjen prvenstveno učenicima završnih razreda osnovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj je bio upoznati učenike s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji. U tome su im pomogle brojne škole koje su se predstavile na Danu profesionalnog usmjeravanja, pa su učenici iz prve ruke mogli doznati sve što ih zanima.

„Ono što je pred vama je jedna od najvažnijih stvari u životu, a to je odabir onoga što ćete možda raditi u životu i kuda ćete krenuti. Ne mora to biti zadnji odabir, ali vjerujem da ćete ići na fakultet i donijeti dobru odluku. Popričajte s ljudima koji predaju, popričajte sa svojim vršnjacima koji su koju godinu stariji od vas, pričajte s ravnateljima, vidite što se sve nudi. Ja vjerujem da ćete izabrati ono najbolje i izaberite ono gdje sebe vidite. Što se posla tiče ja vjerujem da će ga biti i na karaju krajeva iskoristite ovaj lijepi dan i na temelju odluka donesite za sebe onu ispravnu“, naglasio je župan Bajs na otvorenju Dana profesionalnog usmjeravanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a