• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
17

Dani hrvatskog turizma

Delegacija Bjelovarsko-bilogorske županije predvođena županom Damirom Bajsom i direktoricom županijske Turističke zajednice Jasnom Vaniček Fila proteklog vikenda prisustvovala je Danima hrvatskog turizma.

Bila je to prilika za sudjelovanje u nizu stručnih skupova na temu turizma. Također, župan Bajs održao je sastanke i s predstavnicima institucija javnog, ali i privatnog sektora vezanog uz turističku djelatnost. Nisu izostali i razgovori s predstavnicima ministarstva turizma na čelu s ministrom Darkom  Lorencinom. Sada se očekuju i radni sastanci u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i konkretni dogovori oko županijskih turističkih projekata.

Svečanom dodjelom nagrada u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković završeni su ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Dodjeli nagrada prisustvovala je i delegacija Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom. Župan Damir Bajs kao bivši ministar turizma također se uključio i u dodjelu  priznanja. Nije to učestala praksa da bivši ministar dodjeljuje nagrade, a ukazana čast županu Bajsu može se očito pripisati dobrim rezultatima koje je postigao kao ministar turizma.

Da Bjelovarsko-bilogorska županija nije ostala praznih ruku na dodjeli godišnjih turističkih nagrada pobrinuli su se učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar, te Tehničke škole Daruvar osvojivši posebno priznanje učenicima strukovnih škola za projekte koji su u ovogodišnjem programu bespovratnih potpora „Promocija zanimanja“, koje provodi Ministarstvo turizma. Simpatije žirija osvojili su svojim „Slatkim suvenirima.“

Još jedna nagrada stigla je u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a riječ je djelatniku godine u kategoriji djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima u nacionalnom programu Čovjek – ključ uspjeha u turizmu. Tu prestižnu nagradu primila je Milena Kelemin vlasnica i direktorica tvrtke pčelarstvo Daruvar.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a