• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Lipanj
28

DAVORIN POSAVAC ODLAZI S MJESTA DIREKTORA BJELOVARSKOG SAJMA, NA SKUPŠTINI DRUŠTVA BJELOVARSKOG SAJMA ODLUČENO DA ĆE V.D. DIREKTORA BITI ZLATKO SALAJ

Nakon Skupštine društva Bjelovarskog sajma d.o.o, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak upoznali su javnost sa zaključcima i donesenim odlukama.
BJELOVARSKI SAJAM

"Nismo se složili s izvješćem poslovanja Bjelovarskog sajma. Iskazali smo nepovjerenje aktualnom direktoru Posavcu. Ovom prilikom želim mu se zahvaliti na dosadašnjem trudu. Naš prvi cilj je dobra organizacija Jesenskog sajma. Tražili smo rješenje koja osoba može podignuti Sajam na onu razinu kakvu smo imali prijašnjih godina. Odluka je da trenutno v.d. Sajma bude gospodin Salaj. Prvenstveno zbog toga što dolazi iz same organizacije, poznaje sustav i nekadašnji je direktor Bjelovarskog sajma s jako uspješnim brojkama i to su dva razloga zbog kojih ćemo dati priliku njemu da odradi Jesenski sajam. Jedini kriterij će biti stručnost, i kao što sam najavljivao u svojoj kampanji neće biti nikakvog stranačkog uhljebljivanja nego ćemo se uvijek bazirati na stručnost što ovom odlukom i potvrđujemo", rekao je župan Marušić i dodao kako će jedini zadatak gospodina Salaja biti organizacija uspješnog Jesenskog sajma o čemu će ovisiti njegova daljnja budućnost.

"Čuli smo od gospodina Posavca neke razloge zašto Grad nije do sada bio uključen u samo poslovanje Sajma nego se to svodilo na samovolju jednog čovjeka. Mi želimo tu praksu promijeniti iz temelja i tu ćemo zajedničkim snagama kako Županije tako i Grada činiti sve da ovaj Sajam bude profitabilan", zaključio je župan Marušić.

"Grad Bjelovar i ja osobno još prije godinu dana iskazali smo nepovjerenje prema gospodinu Posavcu kao direktoru Bjelovarskog sajma. Nakon današnje Skupštine vidim i sam da gospodin Posavac nije za sve odluke bio kriv. Razlog zašto smo mu danas iskazali nepovjerenje je sve ono što je bilo prije. Izgubljeni sudski sporovi, nepoštivanje ispunjavanja pravomoćnih sudskih presuda. Danas saznajemo da imamo 3.27 milijuna kuna gubitka. Za to ima i objektivnih okolnosti, korona, no s druge strane, moram reći da je i sam gospodin Posavac rekao da smo prošle godine znali da ćemo imati gubitak, ali ipak se isplatila dividenda uoči parlamentarnih izbora. Situacija je sada alarmantna, ali ako dobro održimo Jesenski sajam tada se dosta stvari može posložiti. Zadovoljio me visok stupanj tolerantnog ophođenja na ovoj Skupštini bez povišenih tonova, i s jedne i s druge strane. S gospodinom Posavcem napravili smo gentlemenski dogovor gdje će imati određena prava. Doći će do raskida ugovora gdje će on imati pravo na šest prosječnih plaća. On ne vidi svoju budućnost na Bjelovarskom sajmu iako smo mu ponudili i opciju da ostane po ugovoru raditi tri godine na Bjelovarskom sajmu na mjestu visoke stručne spreme", rekao je nakon Skupštine društva Bjelovarskog sajma gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
BJELOVARSKI SAJAM
BJELOVARSKI SAJAM
BJELOVARSKI SAJAM
BJELOVARSKI SAJAM
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a