• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Srpanj
2

Dječji program povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

Na trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, na pozornici ispred fontane, djeca iz vrtića i osnovnih škola iz naše županije izvodila točke kojima su predstavljali jednu od zemalja članica Europske Unije.

 

 

 

Na početku priredbe okupljene građane pozdravili su župan Damir Bajs i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.
Župan Damir Bajs naglasio da je Hrvatska jedna od najmanjih zemalja članica Europske unije, te da naša županija predstavlja tek mali dio naše države, ali da naša Bilogora, Moslavina i zapadna Slavonija, naša povijest i naši ljudi mogu pridonijeti Europskoj uniji. „Kažu da je Europska unija zemlja mogućnosti! I vjerojatno da to ona je, ali najviše mogućnosti imati će oni najmlađi, koji sad idu u vrtiće i škole. Oni će iskusiti na pravi način kao je biti građanin Europske unije“ rekao je župan Bajs.
Djeca iz vrtića i osnovnih škola iz naše županije izvodile su točke u kojima su predstavljali neku od zemalja članica Europske unije. Tako je Grčku predstavio dječji vrtić „Ciciban“, Španjolsku dječji vrtić „Pinokio“, Češku češki dječji vrtić „Ferda Mravenec“ i češka osnovna škola „J. Ružičke“, Švedsku dječji vrtić „Ivančica“, Veliku Britaniju dječji vrtić „Osmijeh“ itd.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a