• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
26

DOBRA SURADNJA BBŽ I ČAZMATRANSA NASTAVLJENA POTPISIVANJEM UGOVORA O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA SREDNJOŠKOLACA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Dragan Marinović predsjednik Uprave tvrtke Čazmatrans Nova potpisali su ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji u sklopu jedne školske godine doseže oko 11 milijuna kuna, a obuhvaća sufinanciranje karata za prijevoz gotovo 1900 srednjoškolaca.

Naime, nakon potpisanog Ugovora vrijednog gotovo 10 milijuna kuna za financiranje prijevoza županijskih osnovnoškolaca sa tvrtkom Čazmatrans Nova d.o.o. Bjelovarsko-bilogorska županija potpisuje i Ugovor za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Tako u sklopu jedne školske godine Bjelovarsko-bilogorska županija sa tvrtkom Čazmatrans ostvaruje poslovnu suradnju vezanu uz prijevoz učenika vrijednu gotovo 22  milijuna kuna.

Nastavak je to uspješne suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i tvrtke Čazmatrans koja traje već 16. godinu zaredom, a temelji se na prijevozu naših učenika s ciljem sigurnog prijevoza učenika od mjesta stanovanja do mjesta njihovih obrazovnih ustanova.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je posebno važno kako je na javnom natječaju Čazmatrans dobio taj posao i da se sredstva koja se ostvaruju u županiji, u županiji i ostaju i na taj način osigurava se i posao za naše sugrađane. Od Čazmatransa se očekuje kao i dosada besprijekoran rad vezan uz prijevoz naših učenika kako bi oni bili sigurni, ali i njihovi roditelji očekujući siguran prijevoz njihove djece.

„Zahvaljujem svima na trudu koji smo uložili da do ovog potpisivanja ugovora dođe da se realizira želja nas kao prijevoznika, a i vas kao Županije da i ove godine možemo pomoći našim učenicima, odnosno njihovim roditeljima. Suradnja nas kao prijevoznika Čazmatransa i Županije je na visokom nivou, problema i sporova između nas ne postoji, a župan i ja dosta godina već potpisujemo ovakve ugovore. Prije ovog potpisivanja ugovora za srednjoškolce, već smo potpisali ugovor za prijevoz učenika osnovnih škola. Što se tiče same Čazmatransa mogu reći da je čvrst stabilan i ne kasnimo s našim obvezama ni prema zaposlenicima ni prema državi. Tržište smo dosta dobro sačuvali, mogu reći i proširili. Imamo oko 1400 zaposlenika, 700 autobusa i još stotinjak podizvršitelja za potrebe Čazmatransa, a konsolidirani rezultat nam je oko 450 milijuna kuna na nivou grupe“, rekao je predsjednik Uprave Čazmatrans Nove Dragan Marinović prilikom potpisivanja ugovora.

„Meni je zadovoljstvo da na području naše županije imamo tvrtku sa sjedištem koja je lider u svom segmentu. Drago mi je da ćemo i ove godine s njima potpisati već drugi ugovor o prijevozu naših školaraca. Današnjim ugovorom utvrđujemo prijevoz za školsku godinu 2017./2018. Posao koji je sklopljen vrijedan je preko 11 milijuna kuna i kada se njemu doda prijevoz učenika osnovnih škola vrijedan oko 10 milijuna kuna dolazimo do vrijednosti ugovora od 22 milijuna kuna za ovu školsku godinu. Ono što me veseli je da potpisujemo ugovor s tvrtkom, koja će s jedne strane to napraviti kvalitetno i dobro, a s druge strane tvrtka ima sjedište u našoj županiji, ljudi koji rade su s područja naše županije i uvjeren sam da potpisani ugovori daju jednu sigurnost i nama i Čazmatransu u daljnjem razdoblju“, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a