• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Siječanj
25

DOBRA SURADNJA BBŽ I ČAZMATRANSA NASTAVLJENA POTPISIVANJEM UGOVORA O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA SREDNJOŠKOLACA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Dragan Marinović direktor tvrtke Čazmatrans Nova potpisali su ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji u sklopu jedne školske godine doseže preko 13,5 milijuna kuna, a obuhvaća sufinanciranje karata za prijevoz oko 1900 srednjoškolaca.

Naime, nakon potpisanog Ugovora vrijednog gotovo 10 milijuna kuna za financiranje prijevoza županijskih osnovnoškolaca sa tvrtkom Čazmatrans Nova d.o.o. Bjelovarsko-bilogorska županija potpisuje i Ugovor za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Tako u sklopu jedne školske godine Bjelovarsko-bilogorska županija sa tvrtkom Čazmatrans ostvaruje poslovnu suradnju vezanu uz prijevoz učenika vrijednu gotovo 24 milijuna kuna.

Podsjetimo, župan Bajs potpisao je i dvogodišnji Okvirni sporazum o prijevozu učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Bjelovarsko-bilogorska županija, s direktorom tvrtke Čazmatrans-Nova d.o.o. Draganom Marinovićem. Naime, na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave za prijevoz učenika osnovnih škola, stigla je jedna ponuda od zajednice ponuditelja Čazmatrans-Nova d.o.o. i Čazmatrans promet d.o.o. koja je u konačnici prihvaćena. Okvirni sporazum na dvogodišnjoj razini vrijedan je 19 341 000 kuna,  što je predstavljalo osnovu za sklapanje godišnjih ugovora o javnoj nabavi za izvršenje usluga prijevoza učenika osnovnih škola. Nastavak je to uspješne suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i tvrtke Čazmatrans koja traje već 16. godinu zaredom.

        
„Na našu sreću, govorim kao prijevoznik, kao i dosad nekoliko puta smo imali čast da gospodin Bajs i ja potpišemo ove ugovore, pa evo i za nastavak školske godine 2016./2017. to smo napravili u osmom mjesecu za prvo polugodište i sad imamo za drugo polugodište. Ovaj ugovor se potpisuje na rok do 30.6.2017. Ugovor se potpisuje za otprilike 1.900 učenika srednjih škola koji se prijevoze na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Ukupan iznos sufinanciranog dijela je oko 13.500.000,00 kuna, tako da se u ovom dijelu prema odluci Vlade sufinancira oko 75%. Prošle godine smo potpisali ugovor, odnosno okvirni sporazum, a nakon toga i Ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola koji je potpisan na rok od dvije godine. Suradnja između Bjelovarsko-bilogorske županije i prijevoznika Čazmatrans je na vrlo dobrom ili odličnom nivou. Već dosta dugo godina otkad radim u Čazmatrans i gospodin Bajs je dosta dugo i župan, suradnja je dobra, plodonosna i bez nekakvih trzavica. U moje ime i u ime svih djelatnika i zaposlenika grupe Čazmatrans zahvaljujem gospodinu županu, svim suradnicima u Županiji i svima onima koji doprinose ovoj dobroj suradnji i dobrom raspoloženju među nama. Nadam se da ćemo i ubuduće surađivati, da ćemo potpisivati ugovore i da će naša suradnja biti dobra kao što je bila i dosada“, rekao je Dragan Marinović, predsjednik Uprave Čazmatrans – Nove.

„Drago mi je biti u Čazmi. Drago mi je biti u sjedištu naše najveće prijevozničke firme u Hrvatskoj. Moram reći da je ovo potpisivanje ugovora puno ugodnije nego prije desetak godina kada je bila neizvjesna sudbina Čazmatransa. Mogu naglasiti da je to vrijeme iza nas, a sad samo treba raditi na širenju tvrtke koja je nama na ponos. Kada govorimo o poslu, Čazmatrans s Županijom ima dva ugovora. Jedan je vezan uz prijevoz osnovnoškolaca, a drugi je vezan uz prijevoz srednjoškolaca. Ukupni iznos ugovora je oko 24.500.000,00 kuna na bazi 2016./2017. godine. Istaknuo bih da se time ostvaruje pravo učenika da imaju autobusnu vezu od mjesta prebivališta do mjesta školovanja ako je udaljenost veća od 5 kilometara. Kada govorimo o prijevozu učenika srednjih škola, bitno nam je da je prijevoznik kvalitetan koji će pružiti odgovarajuću uslugu. Reći ću da kao župan ove županije temeljem ugovora koje smo imali dosada nismo imali nijednu primjedbu. Meni je drago da je na javnom natječaju Čazmatrans dobio ovaj posao i da se sredstva koja se ostvaruju u županiji, u županiji i ostaju. Očekujem od vas kao i dosad besprijekoran rad vezan uz prijevoz. Drago mi je isto tako da se obnavlja flota vezana uz autobuse i da imamo bolju situaciju, nego prije koju godinu i to znači da naši učenici mogu uživati u još boljem standardu u 2017. godini, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a