• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
24

DODIJELJENE ZLATNE KUNE ZA 2014. U HGK BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je dodijeli godišnje nagrade Zlatne kune najuspješnijim malim srednjim i velikim poduzetnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zlatnu kunu za najuspješnije veliko trgovačko društvo drugu godinu za redom dobila je tvrtka Pevec d.d. Kronospan Cro d.o.o. je zaslužio Zlatnu kunu za najuspješnije srednje veliko trgovačko društvo, dok su za najuspješnije malo trgovačko društvo Zlatnu kunu primile dvije tvrtke Crotal d.o.o. i Oniks d.o.o. Inače, kriteriji za dodjelu priznanja su financijski rezultati, ukupni poslovni image trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju županijskog gospodarstva.

Također dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnje poslovanje. Za 60. godina rada i poslovanja priznanje je dobila Veterinarska stanica d.o.o. Garešnica, te za 110. godina rada priznanje je zaslužili o Koestlin d.d. Bjelovar.

Župan Damir Bajs uručio je nagradu Zlatnu kunu najuspješnijem velikom trgovačkom društvu te čestitao svim nagrađenima. Gospodarstvo mora biti pokretač za razvoj bilo kojeg kraja. Trendovi iz 2014. su se promijenili. U razdoblju od 2009. do 2013. imamo negativne pokazatelje u gospodarstvu, što se tiče dobiti, investiranja, zaposlenosti i nadalje. 2014. bila je prijelomna godina. Županijsko gospodarstvo je pokazalo ukupnost pozitivnih rezultata. Porasla je dobit, dohodak, investicije i porast zaposlenih. Moram naglasiti da se to nastavilo i u 2015. Podatke koje imamo iz 2014.godine, usporedbom naše županije i Republike Hrvatske, županijsko gospodarstvo bilo je puno bolje nego državno. Ipak, trebamo još puno raditi jer mi se nalazimo na začelju županija. To je trend koji traje više godina. Mi moramo biti bolji. Veseli me što gospodarstvenici našeg kraja i onih koji dolaze izvana ulažu, pokazuju interes za dizanje kvalitete svojih proizvoda i zapošljavanja djelatnika. Investicije koje su najavljene za 2016. to i potvrđuju. Mi očekujemo da će tu biti suradnja, prvenstveno suradnja od države. Suradnja s lokalnim samoupravama, gdje mi moramo biti partneri našim gospodarstvenicima. Dobar dio poduzetnika je bio kod mene u ovom mandatu, a razlog je jednostavan. Rješavali smo pitanje poticaja, promjene prostornih planova. Oni koji dolaze izvan županije moraju imati utisak da je županija uz njih. Trendovi i brojke pokazuju oporavak, ali to ne znači da smo na istom mjestu kao i 2007. Čestitam dobitnicima i poduzetnicima koji su pokazali napor u ovim godinama, a što su vaši kolege prihvatili i priznali kroz ovu nagradu. Najteže i najbolje je dobiti nagradu od onih s kojima radite. Uvjeren sam da ćete nastaviti kako ste radili i da ćete biti ono što jeste, najbolji unutar gospodarstva naše županije, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a