• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
5

DONACIJA PBZ-a BJELOVARSKOM CENTRU ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva, uz prisustvo zamjenice župana Đurđice Ištef Benšić, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, koji će svoju donaciju od 12.500,00 kuna iskoristiti za rad s mladima, ali i za opremanje prostora sportskog centra „Park sport“.

Inače, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva osnovan je 2006. godine i ima šest stalnih članova, te pedesetak vanrednih članova koji rade na razvoju civilnog društva. Ujedno je i jedna od najjačih udruga u Bjelovaru koja ponajviše radi s mladima, a od svog osnutka do danas proveli su mnogo građanskih akcija i projekata. Jedan od najvrjednijih projekata kojeg valja spomenuti je projekt Informativni centar za mlade „Like“ u vrijednosti od 70.000,00 kuna, dok je Županija sufinancirala s 10.000,00 kuna. Tim sredstvima uređen je prostor za mlade, kupljena su dva računala i osiguran besplatan pristup Internetu.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.
                 
„Naša udruga provodi razne aktivnosti, za najmlađe imamo igraonice, plesne aktivnosti, za školarce plesne aktivnosti i sportske radionice, za odrasle sportske radionice, razna podučavanja, a za umirovljenike imamo izlete i edukacije. Ostalo nam je da opremimo vanjski i unutarnji dio, košarkaško i nogometno igralište, sve kako bi što više napravili za naše mlade. Drago mi je da je PBZ prepoznao naš rad, a sva donirana sredstva će biti uložena za kupovinu opreme i za opremanje našeg prostora. Županija nam je u svakom projektu partner, puno nam pomaže na sve načine i redovito prati naš rad. Posao se razvija i ulažemo u dobrobit zajednice. Zahvaljujem se i Županiji  i Privrednoj banci Zagreb.“, rekao je Pavleković.

„Nakon pauze nastavljamo s potpisivanjem Ugovora o donaciji prema udrugama, ustanovama i klubovima s područja naše županije. Danas je došao na red Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, a nadam se da će naša donacija biti usmjerena na razvojne projekt i na sve aktivnosti koje provodite na ovom području.“, izjavio je Mario Lončar.

„Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem raspisanog natječaja još 2014. promijenila je svoju poslovnu banku i to Privrednu banku Zagreb s kojom danas imamo odličnu suradnju. Uštede koje smo ostvarili s PBZ-om, usmjeravamo upravo u ovakve projekte. Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva provodio je veoma vrijedne projekte, a Županija je uvijek bila partner. Građani prepoznaju rad ove udruge i nadam se da će još više ljudi ovdje dolaziti. Također, vjerujem da će ova donacija doprinijeti boljem radu Centra.“, zaključila je zamjenica župana Ištef Benšić

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a