• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
16

DONACIJA PBZ-a KUD-u MATE LOVRAKA

Radomir Žunac, predsjednik KUD-a Mate Lovraka, uz prisustvo zamjenika župana Nevena Alića i načelnika Općine Veliki Grđevac Marijana Dautanca, potpisao je Ugovor o donaciji PBZ-a KUD-u Mate Lovraka.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Donaciju PBZ-a vrijednu 10.000,00 kuna KUD Mate Lovraka iskoristit će za nabavu opreme, odnosno obuće i narodne nošnje za najmlađe članove. Inače, KUD Mato Lovrak osnovan je 1977. Godine, a danas broji pedesetak članova u dvije sekcije, djeca od 7 do 10 godina, te starija djeca od 11 do 18 godina. KUD Mato Lovrak nastupa na županijskim smotrama, ali i u okolnim županijama,  a mogu se pohvaliti nastupom na Đakovačkim vezovima 2008. godine.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a