• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
13

DONACIJA PBZ-a MUŠKOM ODBOJKAŠKOM KLUBU ČAZMA

Goran Lacković, ispred Privredne banke Zagreb i Krešimir Donđivić, tajnik Muškog odbojkaškog kluba Čazma, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Muškom odbojkaškom klubu Čazma.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Riječ je o Odbojkaškom klubu koji okuplja 150 članova od kojih je šezdesetak aktivnih igrača u tri ekipe. Seniori Muškog odbojkaškog kluba Čazma tako se natječu u 2. Hrvatskoj ligi, mlađi Kadeti u Međužupanijskoj ligi Središnje Hrvatske, dok mlađe skupine U 10 i U 12 u Županijskoj ligi. Donirana sredstva Privredne banke Zagreb u iznosu od 12.500 kuna pomoći će im u poboljšavanju uvjeta rada posebice za mlađe naraštaje i općenito za rad i funkcioniranje kluba.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Zahvalio bih se PBZ-u i Županiji na ovoj donaciji. Muški odbojkaški klub postoji već 40 godina službeno, iako se odbojka igra i dulje u Čazmi, tako da sljedeće godine imamo jubilej od 50 godina odbojke u Čazmi. MOK Čazma je dugo godina drugoligaš, a prošle godine je ostvaren najveći uspjeh u povijesti kluba, a to je da smo igrali 1. Ligu. Iz malog smo mjesta, pa je teško spojiti financije i igrački kadar, stoga je to trajalo samo godinu dana. Uz našu prvu ekipu, radimo i s mlađim kategorijama kojima će i ova donacija biti namijenjena. Oni igraju Drugu ligu središnjeg dijela Hrvatske.“, pojasnio je Donđivić.

„Potpisivanje ovog Ugovora rezultat je odlične suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i PBZ-a, a sve u cilju podizanja kvalitete života građana Bjelovarsko-bilogorske županije. Nadamo da ćemo s ovom donacijom pomoći razvoju kluba, nabavi opreme i sve što je potrebno za vaš klub.“, rekao je Goran Lacković.

„Bjelovarsko-bilogorska županija surađuje s PBZ-om temeljem javnog natječaja. PBZ za nas u sistemu cash poolinga obavlja ukupno novčano poslovanje. Kroz uvjete natječaja, kako mi u Županiji tako i naši korisnici, imajmo značajne uštede. Moram zahvaliti PBZ-u da su odlučili dati potpore prema ustanovama, udrugama i klubovima s područja naše županije. Kada govorimo o odbojci, veliki uspjeh kluba, odnosno ulazak u 1. Ligu, je nešto što treba čestitati i danas. Znamo da je potrebno, osim igrača, imati i sredstva, kako bi opstali u 1. Ligi. Ja vam čestitam na svim sportskim uspjesima. Drago mi je da imate i mlađe kategorije, a i vi se borite u zahtjevnoj konkurenciji. Vjerujem da će ova sredstva pomoći u financiranju kluba. Čestitke za uspjeh i nadam se da ćete ustrajati u izvrsnosti, a u odbojci vi ste klub broj jedan u našoj županiji.“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a