• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
6

DONACIJA PBZ-a NOGOMETNOM KLUBU “BILO” VELIKA PISANICA

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Fredi Pali, predsjednik Nogometnog kluba „Bilo“ Velika Pisanica, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Nogometnom klubu „Bilo“.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i Nogometni klub „Bilo“ Velika Pisanica. Donaciju od 12.500,00 kuna iskoristit će za kupovinu nove opreme te za poboljšanje uvjeta rada s mladima.

Nogometni klub „Bilo“ iz Velike Pisanice jedan je od najstarijih nogometnih klubova na području naše županije, osnovan 1930. godine, a ime „Bilo“ nosi po obroncima Bilogore. Danas klub okuplja osamdesetak članova u 4 uzrasne kategorije od kojih se pioniri U15, juniori i seniori natječu u Županijskim nogometnim ligama, dok limači još uvijek nemaju natjecateljski karakter.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Posebno se zahvaljujem na ovakvoj inicijativi. Ovo je možda po prvi puta gdje Županija u suradnji sa sponzorima i udrugama, daje direktno novac udrugama, a evo i mi smo došli na red. Hvala Županiji i Privrednoj banci Zagreb“, rekao je predsjednik NK „Bilo“ Fredi Pali.

„Možemo naglasiti da je Općina Pisanica bila jedna od prvih općina koja je ušla u sustav Privredne banke Zagreb pa nam je zato drago što smo danas ovdje da možemo NK Bilo donirati 12.500,00 kuna i financirati vaše razvojne planove u 2017. godini. Ova donacija je plod suradnje s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Okvirnog sporazuma koji smo potpisali s Županijom u ljeto 2016. godine. Odlučili smo se u dogovoru s njima da ukupan iznos financijskih sredstava raspodijelimo na udruge, ustanove s područja cijele Županije. Drago nam je da je i Županija odlučila u općini Velika Pisanica, direktno u NK „Bilo“ definirati iznos sredstava koji će, nadam se, vama biti od velike pomoći u ovoj godini.“, izjavio je Mario Lončar iz PBZ-a.

„Kad govorimo o ovom potpisu, reći ću da je to potpis ugovora koji je proizašao iz naše suradnje s Privrednom bankom Zagreb. Veseli me da postoji gotovo 80 članova kluba, da klub ima 4 selekcije i da se s njima radi na primjereni način. Ono što mi je bitno je činjenica da mladima moramo svugdje dati mogućnost organizirane aktivnosti koja je dobrodošla za sve njih. Uvjeren sam da sredstva nisu toliko velika, ali s druge strane, s obzirom na proračun kluba, vjerujem da će vam dobro doći. Moram zahvaliti PBZ-u jer Županija ne daje sredstva, nego Privredna banka Zagreb.“, zaključio je župan.

Nogometni klub „Bilo“, kao znak zahvalnosti, poklonio je županu nogometnu loptu s potpisima igrača i zastavicu nogometnog kluba.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a