• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
5

DONACIJA PBZ-a NOGOMETNOM KLUBU “DINAMO” PREDAVAC

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Mirko Radić, predsjednik Nogometnog kluba „Dinamo“ Predavac, uz prisustvo zamjenika župana Đurđice Ištef Benšić i Nevena Alića, te načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Nogometnom klubu „Dinamo“ Predavac.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon potpisanih desetak ugovora o donaciji, na red je došao i NK „Dinamo“ Predavac, koji će svoju donaciju od 15.000,00 kuna iskoristiti za opremu i rad s najmlađima.

Nogometni klub „Dinamo“ Predavac osnovan je 1959. godine i otada uspješno okuplja brojne članove. Danas broji čak 125 članova, raspoređenih u pet kategorija. Njihovi seniori natječu se u 4. Međužupanijskoj ligi, u kojoj su osim naše županije i Koprivničko-križevačka te Virovitičko-podravska županija.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.
    
„Ovom donacijom podržala nas je Županija i PBZ, jer su prepoznali našu sredinu, naš klub i da radimo dobro. Mislim da ćemo i ubuduće nastaviti u tom pravcu, postizati još bolje rezultate, koji u zadnje vrijeme i nisu loši.  Zahvaljujem se na ovoj izdašnoj pomoći, jer poslujemo u takvim uvjetima koji nisu najbolji trenutno.“, rekao je predsjednik kluba Radić.

„Za potpisivanje donacije došao je red i na NK „Dinamo“ Predavac. Nadam se da ćemo pomoći našom donacijom. Možda 15.000,00 kuna ne zvuči puno pojedinačno, ali ciljano smo išli da tim iznosima prema zadovoljimo velik broj korisnika.“ , pojasnio je Mario Lončar.

„Ovakvi klubovi u manjim sredinama od izuzetnog su značaja jer obogaćuju život čitave zajednice. Vjerujem da će ovaj novac itekako dobro doći. S potpisanim Ugovorima smo još uvijek u prvom poluvremenu, a ovim putem zahvaljujem PBZ-u, a nogometnom klubu želim da novac dobro iskoriste kako bi unaprijedili svoj rad, čime bi poboljšali svoj rezultat.“, izjavila je zamjenica župana Ištef Benšić.

„Vrlo sam sretan što smo danas ovdje, zavaljujem se PBZ-u i Županiji koji su prepoznali da klubu daju ovu donaciju. Udruge su život malih sredina jer ovakva mjesta bez udruga, vrtića, klubova, vatrogasaca i slično, ne bi postojala. Mi se u Općini trudimo pomoći što više, a s ovakvim donacijama mnogo nam pomažete. Zahvaljujem se što ste prepoznali rad ovog kluba koji ima mnogo mladih i sredstva će itekako dobro uložiti.“, zaključio je načelnik Prišćan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a