• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
15

DONACIJA PBZ-A NOGOMETNOM KLUBU „IVANSKA“

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb, uz prisustvo župana Damira Bajsa, i načelnika Općine Ivanska Josipa Bartolčića, potpisao je Ugovor o donaciji Privredne banke Zagreb za nogometni klub „Ivanska“ s njegovim predsjednikom Darkom Grgićem. Uoči potpisvanja ugovora župan Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak s čelnicima Općine Ivanska na temu učinjenog, ali i daljnjih ulaganja na području Općine Ivanska.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon ženskog rukometnog kluba iz Velikog Trojstva, Udruge slijepih Bjelovar, Udruge Impress, Astronomskog društva Kumova slama i Dječjeg vrtića Končanica ugovor s PBZ-om potpisao je i nogometni klub „Ivanska“ te tako ostvario donaciju od 10  tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

Nogometni klub „Ivanska“ osnovan je još 1950. godine iako je nedugo nakon toga ugašen te je ponovno osnovan 1984. godine. Danas se natječe u I. Županijskoj ligi, a broji 60 registriranih igrača i to u tri uzrasta, seniori, juniori i U15. Namjera predsjednika Darka Grgića je ponovno formirati i mlađu skupinu U11, kako bi se djeca do 11 godina uključila u sportske aktivnosti, a zahvaljujući ovoj donaciji obnovit će sportsku opremu.

Podsjetimo kako Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Privredna banka Zagreb je vrlo dobar poslovni partner Općini Ivanska i dodatno je zadovoljstvo današnje potpisivanje ovog sporazuma vezano za donaciju sportskim udrugama. Posebno ističem dobru suradnju s našom Županijom. Ovo je tek jedan u nizu projekata. Možda ne financijski toliko bitan, ali itekako je bitan u smislu pokazivanja tendencija u suradnji između Općine i Županije, koja prevladava u protekle tri godine. U suradnji s Županijom sve projekte, koje smo planirali i dogovarali, dosad smo i realizirali. Drago mi je da je, osim društvenog života, i sport došao na red da na javni način kažemo da kroz projekte suradnje, sponzorstva od strane Županije i Privredne banke Zagreb pokazujemo da je itekako važno voditi brigu i skrb o sportskom životu naših žitelja, posebno najmlađih. Oni koriste sportske objekte na način kako je to i predviđeno. Osim toga, imati priliku pokazati svoje nogometno umijeće i tražiti svoje mjesto u nogometnoj areni naše županije i Hrvatske u dogledno vrijeme za što vjerujem da ima potencijala i mogućnosti, koje će oni znati iskoristiti kao što su to i dosad znali“, rekao je Josip Bartolčić, načelnik Općine Ivanska.

„Natječemo se u 1. Županijskoj ligi, imamo tri uzrasne skupine i u planu je formiranje još mlađeg uzrasta, odnosno U-11, tako da od prvih koraka možemo krenuti u bavljenje nogometom. Zasad imamo oko 60 registriranih aktivnih igrača. S obzirom na financijsku problematiku kluba, ova donacija će nam dobro doći za obnovu postojeće i nabavu nove opreme da se poboljšaju uvjeti rada svim uzrastima. Zahvaljujem se predstavnicima banke i Županiji na ovoj donaciji“,  naglasio je Darko Grgić, predsjednik nogometnog kluba Ivanska.

„Na temelju globalnog ugovora, koji smo potpisali sa Županijom, došli smo ovdje kako bi potpisali ugovor o donaciji s nogometnim klubom i djelomično financirali rast i razvoj mlađih uzrasta u omladinskom pogonu nogometnog kluba. Hvala županu i načelniku. Nadamo se će vam ova sredstva pomoći u vašim planovima daljnjeg razvoja kluba“, istaknuo je Mario Lončar, predsjednik podružnice Bjelovar Privredne banke Zagreb.

„Ovo je nastavak izvrsne suradnje između Županije i Općine gdje smo završili niz projekata vezanih za infrastrukturu. Govorimo o izgradnji cesta, o komunalnoj infrastrukturi, o vodovodu. Ali najavili smo suradnju i za sljedeću godinu, uključujući novo asfaltiranje, nastavak izgradnje vodovoda, kompletnu obnovu ambulante na području Općine Ivanska s opremom, koja će biti na raspolaganju liječnicima u ovome kraju. Taj projekt će vrijediti oko pola milijuna kuna i vjerujem da će doprinijeti standardu ljudi ovog kraja. Potpisom ovog ugovora pomažemo mladima, pa i najmlađima. Moram zahvaliti ne samo na dobrim uvjetima ugovora o cashpollingu jer smo uštedjeli oko milijun kuna u odnosu na prijašnje stanje, nego i na tome što smo s gospodinom Božom Prkom potpisali ugovor o potpori udrugama i ustanovama s našeg područja u vrijednosti od 600.000,00 kn. Taj ugovor pokazuje da banka želi biti ovdje nazočna, ne samo kao gospodarski subjekt, nego i želi biti i sastavni dio ukupnosti života ovog kraja. Uz želju gosp. Prke da sredstva prvenstveno idu prema udrugama, koja u sklopu svojih aktivnosti imaju djecu, mislim da je ovaj potpis jedan u nizu potpisa, koji će to potvrditi. Ove godine će se potpisati oko deset ugovora uz ovaj s nogometnim klubom Ivanska. Tih 10.000,00 kn možda ne bi značilo puno za veliki klub, ali vjerujem da će vašem klubu pomoći da barem obnovite dio opreme. Zahvaljujem PBZ-u na dolasku, potpisu ugovora, raspodjeli sredstava i potpori Županiji, ljudima i udrugama našeg kraja“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a