• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
21

DONACIJA PBZ-a NOGOMETNOM KLUBU “TOMISLAV”

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i predsjednik NK „Tomislav“ Mato Tonković, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a nogometnom klubu „Tomislav“.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka,  potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon ženskog rukometnog kluba iz Velikog Trojstva, Udruge slijepih Bjelovar, Udruge Impress, Astronomskog društva Kumova slama, Dječjeg vrtića Končanica, NK Ivanska i NK Draganec ugovor s PBZ-om potpisao je i nogometni klub „Tomislav“ te tako ostvario donaciju od 12,5  tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

Nogometni klub „Tomislav“ iz Bereka osnovan je 1932. godine na inicijativu mještana, a pod tim imenom djelovao je i radio do 1946. godine kada je preimenovan u “Borac” Berek. Ime „Tomislav“ pod kojim se danas natječe u 1. Županijskoj ligi, klubu je vraćeno 1991. godine. U klubu je danas registrirano 96 igrača, a može se pohvaliti sa svim kategorijama igrača, odnosno juniorima, seniorima, pionirima U15, te s najmlađom skupinom U11.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Mi imamo četiri skupine igrača, juniori, U15, U11 natječu se u županijskoj ligi, a seniori se od ove jeseni takmiče u međužupanijskoj ligi. Zadovoljstvo mi je da je došao naš župan, a ova sredstva su nama velika kap u moru. Dodjela sredstva su za nas značajna i hvala vam u ime rukovodstva i igrača NK Tomislava. Nadam se da je ovo tek početak dugoročne suradnje. Ponosni smo na sve što imamo. Hvala županu i suradnicima što su pomagali našem klubu, jer župan je uvijek našao sredstva da nam pomogne. Nama je uglavnom problem prijevoz i potrebno nam je još jedno kombi vozilo kako bi mogli prevoziti naše igrače“, rekao je predsjednik NK Tomislav Mato Tonković

„PBZ obvezala se određeni iznos sredstava izdvojiti za naše županijske udruge, ustanove i klubove kako bi pokazali društveno odgovorno poslovanje, odnosno dio sredstava koje mi prihodujemo da vratimo zajednici s kojom radimo i u kojoj živimo. Hvala županu što nas je uputio kome ćemo isplatiti sredstva i koliko. Nadam se da će naša sredstva biti pametno utrošena, pritom najviše mislim na naše najmlađe uzraste jer i primarni cilj ovih sredstava je razvoj naših najmlađih“, rekao je Mario Lončar.

„Ova donacija PBZ od 600 tisuća kuna je najveća donacija. To je iznos koji omogućava mnogim klubovima da pojačaju rad s mladima, jer želja gospodina Prke je da najveći dio sredstava ide za mlade. Upravo se pokazuje da u našoj županiji treba podupirati udruge, ustanove i klubove jer treba omogućiti mladima da imaju mjesto okupljanja, jer ako se s mladima ne radi, oni će biti na ulici. Potrebno je da imaju mogućnost da se mladi okupljaju tri puta tjedno i razvijaju sportske aktivnosti i vrijednosti. Nadam se da će vaša selekcija biti uspješna u takmičenju, ali i da mladi budu vrijedni te da im se to kroz klub i omogući“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a