• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
18

DONACIJA PBZ-a NOGOMETNOM KLUBU “ZVIJERCI” BJELOVAR

Davor Somljačan predsjednik NK „Zvijerci“ Bjelovar, uz prisustvo zamjenika župana Nevena Alića, potpisao je Ugovor o donaciji PBZ-a Nogometnom klubu „Zvijerci“.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

NK „Zvijerci“ osnovan je 1993. godine, a danas se s 32 registrirana igrača natječe u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi. Sredstva u iznosu od 12.000 kuna iskoristit će za postavljanje reflektora na jednom dijelu nogometnog igrališta, kako bi u klub vratili mlađe uzraste. Naime, zbog nemogućnosti održavanja treninga u večernjim satima s mlađim uzrastom, NK „Zvijerci“ više nemaju mlađu sekciju u klubu. Ova donacija dobro će im doći kako bi se djeca iz Zvijeraca ponovno vratila na teren svog domaćeg kluba. 

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Uistinu se zahvaljujem Županiji i županu te PBZ-u na iskazanoj pomoći u radu s djecom. Mi podliježemo 4. OŠ koja ima dvosmjenski rad i djeca nam nisu u mogućnosti dolaziti na treninge u večernjim satima, jer nemamo rasvjetu, a tražili smo pomoć svuda i naišli smo na sluh Županije. Nama su ova sredstva neophodna kako bi mogli osvijetliti dio igrališta, da djecu iz Zvijeraca možemo ponovno vratiti ovdje na naš teren.“, rekao je predsjednik NK „Zvijerci“ Davor Somljačan.

Nakon potpisa Ugovora, zamjenik župana Neven Alić i predsjednik NK „Zvijerci“ Davor Somljačan obišli su nogometno igralište oko kojeg je nedavno postavljena zaštitna mreža, zahvaljujući donaciji Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a