• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
25

DONACIJA PBZ-a RUKOMENTNOM KLUBU GAREŠNICA

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Tomislav Rijetković, predsjednik rukometnog kluba Garešnica, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a rukometnom klubu Garešnica.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Riječ je o rukometnom klubu osnovanom 1971. godine, koji okuplja 112 registriranih igrača u deset sekcija. Seniori RK Garešnica tako se natječu u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever i trenutno su na 7. mjestu. Juniori se natječu u 3. Hrvatskoj ligi Sjever, a mlađe skupine u Državnoj ligi. Rukometni klub Garešnica okuplja i ženski pogon, na koji će i utrošiti donirana sredstva Privredne banke Zagreb u iznosu od 10.000 kuna. Naime, seniorke koje se inače natječu u 3. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, stekle su uvjet za ulazak u 2. Hrvatsku rukometnu ligu, te im ova donacija dolazi u pravom trenutku kako bi obnovile svoju opremu.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Naš klub neprekidno djeluje 46 godina, a ova sezona je najuspješnija u povijesti kluba. Seniori se takmiče uspješno u 1. HRL Sjever gdje su trenutno 7., a naše seniorke su ostvarile plasman iz 3. u 2. HRL. Juniori nastupaju u 3. HRL i imamo 7 sekcija godišta od 2000. do 2008. koji se natječu kroz niz Državnih liga. Drago nam je da je Županija prepoznala rad našeg kluba kroz nagrade koje su išle kroz preko županijske Sportske zajednice. Drago nam je da se i renomirana banka  uključila u podršku radu kluba. Mi smo odlučili donaciju usmjeriti u seniorke koje idu velikim koracima naprijed, kojima će ovo biti velika potpora u 2. ligi od sljedeće sezone. Također, želim se zahvaliti županu na školsko-sportskoj dvorani, jer smo imali problem s dvoranom u početku, ali dolaskom župana Bajsa to je riješeno i bez ove dvorane teško da bi postigli uspjehe. Također, zahvaljujem se i ravnatelju škole koji nam daje na korištenje dvorane.“, rekao je Rijetković.

„Ovo je nastavak potpisivanja ugovora s krajnjim korisnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Temeljem generalnog Sporazuma sa Županijom koji smo potpisali vrijednosti većoj od 600 000 kuna, u dogovoru sa Županijom odabrali smo korisnike, a RK Garešnici dodijelili smo 10 000 kuna i nadam se da će vam sredstva dobro doći.“, izjavio je Mario Lončar.

„PBZ je odobrio potpore više od 600 000 kuna prema udrugama, ustanovama i klubovima s područja naše županije. Ključno je da gospodin Prka želi donirati ustanove i klubove gdje se radi s mladima, a mislim da je upravo RK Garešnica pravi primjer. Čestitam na sportskom uspjehu u gotovo svim sekcijama. Veseli me, ne samo sportski uspjeh, već i rad s mladim sekcijama. Garešničani i Garešničanke su ušli na velika vrata u ovaj sport i imaju aspiracije za najviša takmičenja. Nadam se da će ovih 10 000 kuna doprinijeti vašem radu. Županija vam stoji i u drugim stvarima na usluzi, poput sportske dvorane koja je najmodernija u županiji.“ Zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a