• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Siječanj
29

DONACIJA PBZ-a RUKOMETNOM KLUBU ČAZMA

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Stjepan Kezele, tajnik Rukometnog kluba Čazma, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Rukometnom klubu Čazma.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, prošle godine potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum bio je temelj za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje su ostvarile donacije veće od 600 tisuća kuna.

Rukometni klub Čazma osnovan je 23. siječnja 2013. godine kako bi se pobudio interes za treniranjem rukometa u gradu Čazmi. Od toga dana, rukometni klub raste iz dana u dan, a danas broji čak 90 registrirane djece. Natječe se u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi sjever, sa tri godišta 2002. mlađi kadeti, 2004. dječaci A i 2006. dječaci B. Natječu se i minirukometaši na otvorenom prvenstvu u Rugvici, a od ove godine imaju i seniorsku ekipu koja nastupa u 4. ligi centar.

Inače, RK Čazma počeo je okupljati i žensku ekipu, što je očito pun pogodak, s obzirom da sve više djevojčica iskazuje interes za rukometom. Njihove minirukometašice dio su regionalne lige gdje drže visoko 2. mjesto. Brojnim utakmicama prošle sezone ostvarili su velike ekipne rezultate, ali i nekoliko pojedinačnih ostvarenja kao što je najbolji golman i najbolji igrači turnira, stoga ova donacija PBZ-a u iznosu od 10.000,00 kuna zasigurno ide u prave ruke, za još bolji i uspješniji rad kluba.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„U RK Čazmu počela su nam dolaziti djeca, ne samo iz Čazme, već i iz Bjelovara, Križa i Ivanske, jer imamo trenerski tandem koji super funkcionira i napreduje. Prošle sezone odigrali smo 217 službenih utakmica, u 7 liga natjecanja. Ipak, najviše se trenutno ponosimo sa ženskim rukometom, jer smo pokrenuli još jedan ženski sport u našem gradu. Ove godine cilj nam je odraditi još više utakmica, pogotovo s klincima. Imamo fenomenalnu suradnju sa Županijom i mogu zahvaliti svima koji su uz nas.“, rekao je tajnik Stjepan Kezele.

„Donacije PBZ-a prvenstveno smo namijenili za pokriće troškova mlađih uzrasta. Znamo koliko je danas teško financirati sportske klubove, ali vidim da vama to ide uspješno. Jedina budućnost je rad s mladima i proizvodnja vlastite baze i igrača, generalno hrvatskog rukometa. Nadam se da će vam ova sredstva biti od pomoći u zatvaranju godišnje konstrukcije i kvalitetno utrošena.“, izjavio je Mario Lončar.

„Želja PBZ-a bila je da sredstva idu prvenstveno onima koji rade s djecom i ja to u potpunosti podržavam. RK Čazma je jedan od najmlađih kluba, ali u tih pet godina puno se napravilo i ja zahvaljujem ljudima koji su u upravi što su htjeli to pokrenuti. U vrijeme kada se to radi volonterski, kada se ulaže svoje vrijeme i znanje da se pomogne mladima, nije baš tako često niti jednostavno. Drago mi je da je pokrenut sport i za djevojčice i ja se nadam da će vam ova donacija pomoći, a Županija će i kroz svoj dio poduprijeti klub.“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a