• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Prosinac
22

DONACIJA PBZ-a ŠKOLI NOGOMETA “ČAZMA”

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i direktor Udruge Škola nogometa „Čazma“ Nevio Birt, uz prisustvo zamjenika župana Nevena Alića, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Školi nogometa „Čazma“.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna. Nakon ženskog rukometnog kluba iz Velikog Trojstva, Udruge slijepih Bjelovar, Udruge Impress, Astronomskog društva Kumova slama, Dječjeg vrtića Končanica, nogometnih klubova Ivanska, Draganec, Tomislav i župe svetog Nikole biskupa, Ugovor o donaciji s PBZ -om potpisala je i Udruga Škola nogometa „Čazma“ te tako ostvario donaciju od 15 tisuća kuna što će im uvelike olakšati rad.

           Škola nogometa „Čazma“ broji 70 – 90 djece u četiri uzrasta i to u dobi od 8, 10, 12 i 14 godina. Najmlađi zaljubljenici u nogomet treniraju tri puta tjedno, a zahvaljujući donaciji Privredne banke Zagreb mladi sportaši na terenu će zaigrati s novom i suvremenom opremom.

           Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

           Ovo donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

           Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

„Zahvaljujem se Županiji i PBZ-u na ovoj donaciji. Škola nogometa već petnaestak godina okuplja osamdesetak djece koja treniraju tri puta tjedno i postižu jako dobre rezultate u svojim ligama. Ova donacija će nam biti poticaj i nama i djeci da još više treniraju.“, rekao je Nevio Birt.

„Mi nastavljamo potpisivanje ugovora o donaciji s krajnjim korisnicima temeljem Sporazuma koji je Županija potpisala s PBZ-om. Nadam se da će ova sredstva biti usmjerena za razvoj mlađih uzrasta, što je i bila tendencija i namjera tog našeg ugovora, da donirana sredstva idu prema mlađim kategorijama“, izjavio je Mario Lončar.

„Podsjetit ću vas da smo na čazmanskom području potpisali ugovor sa sportskom udrugom Gornji Draganec te sa Župom u Gornjem Mikloušu. Drago mi je da smo danas ovdje u Čazmi jer sam i ja igrao nogomet za sve uzraste, stoga vam želim da budete bolji od mene. Također, želim da napredujete u nogometu i da budete pravi sportaši i ljudi kakvi sada već jeste, ali i da jednog dana zaigrate za veliki klub.“, poručio je zamjenik župana Neven Alić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a