• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
20

DONACIJA PBZ-a UDRUZI GRAĐANA NK “BŠK” BREZOVAC

Goran Lacković, ispred Privredne banke Zagreb i Goran Sabljić, tajnik NK „BŠK“ Brezovac, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Nogometnom klubu „BŠK“ Brezovac.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Nogometni klub „BŠK“ Brezovac osnovan je 1956. godine i otada okuplja brojne zaljubljenike u nogomet. Danas klub broji 160 članova, od čega 140 igrača, a natjecanja se odvijaju u sedam kategorija: Super liga U10, U12, U14, II. Županijska liga – U11, I. Županijska liga juniori U18 i seniori, te kategorija veterana koja se natječe povremeno. Također, Udruga građana NK  „BŠK“ Brezovac organizira prijateljske susrete, ljetne malonogometne turnire ulica i memorijalne turnire, a može se pohvaliti i s dugogodišnjom suradnjom s nogometnim klubom „Sentlaszlo“ iz Mađarske. Donaciju PBZ u iznosu od 12.000 kuna iskoristit će prvenstveno za uređenje pomoćnog igrališta koji koriste djeca, ali i za postavljanje rasvjete.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.
                 
„Zahvalio bih se županu, Županiji i PBZ-u. Krajem prošle godine pod pokroviteljstvom Županije imali smo obljetnicu koju smo prigodno obilježili, a kraj godine bio je i početak nove sezone. Tto je najbolja sezona od osnutka našeg kluba, što se tiče po brojnosti igrača i po brojnosti uzrasnih kategorija, osnovali smo dvije mlađe uzrasne kategorije više u odnosu na prošle godine. Još jednom hvala, a donaciju ćemo iskoristiti za poboljšanje uvjeta rada za mlađe uzrasne kategorije, odnosno krenut ćemo u izgradnju pomoćnog igrališta, a ostatak sredstava ćemo uložiti u rasvjetu. Naša djeca gravitiraju u III. OŠ gdje je još uvijek dvosmjenski rad, stoga su djeca koja idu u popodnevnu smjenu primorana trenirati navečer, a treniraju pod uličnim lampama jer mi nemamo reflektore. Vjerujem da ćemo i to riješiti.“, rekao je tajnik kluba Goran Sabljić.

„Drago nam je da smo uspjeli osigurati sredstva za NK Brezovac suradnjom Bjelovarsko-bilogorske županije i PBZ-a. Nastavakom suradnje, vjerujem da ćemo uspjeti osigurati i još novih sredstava.“, izjavio je Lacković.

„Potpisom Sporazuma s PBZ-om, dogovor s predsjednikom Uprave Božom Prkon bio je da ćemo sredstva rasporediti s udrugama, klubovima ili ustanovama koje rade s mlađim uzrastima, a jedan od tih klubova je i NK Brezovac. Nakon potpisa ovog Ugovora, u kratkom vremenu dobit ćete sredstva, a vi ćete znati gdje ćete ih iskoristiti. Ja vam želim dobru sportsku sreću.“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a