• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
15

DONACIJA PBZ-a ŽUPI SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG BJELOVAR

Župnik fra Tonio Vučemilović Župe Svetog Antuna Padovanskog, u prisustvo zamjenika župana Nevena Alića, potpisao je Ugovor o donaciji PBZ-a Župi Sv. Antuna Padovanskog Bjelovar.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna.

Donaciju PBZ-a vrijednu 14.000,00 kuna Župa Svetog Antuna Padovanskog iskoristit će za rad Pučke kuhinje koja djeluje u sklopu Caritasa Župe. Pučka kuhinja u Bjelovaru koja djeluje u sklopu Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog osigurava jedan obrok dnevno, od ponedjeljka do subote, za šezdesetak korisnika slabijeg imovinskog stanja. Na taj način pomažu socijalno ugroženim osobama što je, među ostalim, u okviru poslanja franjevačkog svećeničkog reda.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.
„Nedavno smo od Bjelovarsko-bilogorske županije dobili donaciju od 34.500 kuna, a dobrotom i preporukom Županije PBZ-u, nastavljamo dobru suradnju i dobivamo novih 14 000 kuna za aktivnosti naše pučke kuhinje. Prošle godine smo uredili našu pučku kuhinju, uveli HASAP sustav, zaposlili kuhara i povećali broj korisnika na 60. Naši korisnici su zadovoljni, a također u prostoru Caritasa imamo uređene tuševe, tako da svi oni koji nemaju gdje, kod nas se mogu otuširati i oprati veš. Imamo naše volontere koji rade s našim korisnicima i želim se zahvaliti svim dobročiniteljima, a posebno Županiji i PBZ-u koja nam daruje ovaj lijepi iznos.“, rekao je pater Vučemilović.

„Drago mi je da je Privredna banka Zagreb donirala sredstva upravo Župi Svetog Antuna Padovanskog i to u iznosu od 14 tisuća kuna. Mi ćemo i sljedeće godine imati ove donacije, odnosno dok god poslujemo s PBZ-om. Nadam se da će se zahvaljujući ovoj donaciji, korisnici pučke kuhinje osjećati bolje i da će biti zadovoljniji.“, izjavio je zamjenik župana Alić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a