• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Srpanj
6

DVA NOVA KOMBI VOZILA ZA SPORTSKE KLUBOVE I SPORTAŠE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za programe lokalnog sporta Siniša Krajač uručili su ključeve nova dva kombi vozila Športskoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije i Savezu školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora kupila je dva nova kombi vozila koja će služiti za potrebe rada klubova, odnosno sportaša, okupljenih u Športsku zajednicu Bjelovarsko-bilogorske županije te Savez školsko-športskih društava naše županije.

Vrijednost nova dva vozila je 362 tisuće kuna. Tako je Bjelovarsko-bilogorska županija nabavku novih vozila financirala s 222 tisuće kuna, dok je 140 tisuća kuna izdvojio Hrvatski olimpijski odbor.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu za ovu godinu osigurala je veća sredstva za potrebe rada Športske zajednice, točnije 1.250,000,00 kuna što je za 350 tisuća kuna više u odnosu na godinu ranije, a sve s ciljem jačeg podupiranja sportaša i sportskih klubova na svom području.

Naime, pod okriljem Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju naši sportski klubovi i savezi, a tijekom godine Športska zajednica podupire 45 sportska kluba i 11 saveza, te stipendira 15 studenata s mjesečnom stipendijom u iznosu od 500 do 1000 kuna. Također, sukladno potrebama sredstva se izdvajaju i za druge sportske klubove u nižim ligama natjecanja.

Osnovna zadaće Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije je unaprjeđivanje i promicanje sporta među građanima, posebice među djecom i mladeži, te promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom. 

Naime, mladim ljudima treba omogućiti da se bave sportom. To je zadatak kako Športske zajednice tako i Bjelovarsko-bilogorske županije. U našoj županiji prevladava amaterski sport,  imamo oko  7.000 aktivnih sportaša, a i puno više onih koji se sportom bave rekreativno. Za sve njih ključno je napraviti preduvjete i sadržaje. To su školsko-sportske dvorane, ali i vanjski sadržaji.

Ključno je i zahvaliti, ne samo športašima, nego i rukovodstvima naših klubova. To su volonteri, ljudi koji daju svoje vrijeme i novac u sport koji pruža mogućnost da posebice naši mladi ne budu samo pred kompjutorom, ne budu samo pred laptopima, nego da imaju mogućnost izbora i bavljenja sportom.
„Ono što je ključno je da su stara vozila stara oko 10 godina i da smo ove godine odlučili zanoviti kombije koje smo imali. Naime, stari kombiji imaju 300 000 kilometara i ključno je da, posebice naši mladi sportaši, ali i svi koji se bave njime imaju sigurnost u vožnji. Kada govorimo o tome, dogovorili smo se da uđemo u program Hrvatskog olimpijskog odbora, u sufinanciranje koje nam oni nude, i Županija je osigurala ove godine bitno veća sredstva za sport, ali i sredstva koja omogućavaju da se u jednom navratu nabave ova nova vozila. Ona vrijede oko 360 tisuća kuna, 140 tisuća kuna dao je Hrvatski olimpijski odbor i ja se zahvaljujem na tome. Mi smo jedna od rijetkih županija koje su dobile dva vozila u istoj godini. Vjerujemo da će ukupnost ovog projekta omogućiti ono što želimo, a to je siguran i kvalitetan pomak u kvaliteti prijevoza naših sportaša“, istaknuo je župan Damir Bajs.

„Hrvatski olimpijski odbor zajedno sa sportskim zajednicama gradova i županija brine o sigurnosti prijevoza djece na sportska natjecanja. Vrlo nam je drago da je i ova županija vrlo aktivna u našim projektima i programima i da je prepoznala važnost i ulogu tih projekata u tome. Danas je primopredaja ova dva kombija koja su, nadam se, veliki doprinos upravo toj sigurnosti prijevoza djece i mladih sportaša i koja će služiti sigurno i drugim svrhama,a cilj je da djeca dođu sa svojih natjecanja i vrate se sigurno s njih“, rekao je pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

„Nakon 10 godina i prijeđenih više od 300 000 kilometara na starim kombijima, došlo je vrijeme da to zamijenimo i osiguramo što sigurniju i kvalitetniju vožnju, kako djece tako i svih sportaša na području naše županije. Prvenstveno zahvaljujem županu Bjelovarsko-bilogorske županije i Olimpijskom odboru što su pronašli sredstva za ove kombije. Kombiji su oko 180 tisuća kuna, dobili smo ih za našu Športsku zajednicu i Školsko-sportski savez. To smo kandidirali preko jednog projekta aktivne zajednice, Olimpijski odbor je to prepoznao i odjednom u jednoj godini ćemo imati dva kombija koja će, nadam se, narednih 10 godina služiti svim našim sportašima“, rekao je predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali.

„Značit će nam puno jer vozilo koje smo do sada koristili je staro 11 godina, prešlo je preko 300 000 kilometara, prije svega zato što mi organiziramo prijevoz na županijska sportska natjecanja naših učenika osnovnih i srednjih škola. Imat ćemo novo vozilo, vjerojatno i manje troškove oko prijevoza. U planu nam je ostaviti i staro vozilo, malo ga popraviti i doraditi tako da i za županijska i poluzavršna natjecanja gdje smo plaćali autobusne prijevoznike ćemo moći organizirati svojim prijevozom. Velika zahvala županu Damiru Bajsu, Športskoj zajednici i Hrvatskom olimpijskom odboru“, rekao je predsjednik Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije Dražen Milaković.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a