• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
25

DVADESET I PET POLAZNIKA PROGRAMA „PODUZETNIŠTVO I KONTINENTALNI TURIZAM“

U velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije krenula su predavanja za sedmu generaciju polaznika FBA specijalističkog programa pod nazivom „Poduzetništvo u ekonomiji znanja – poduzetništvo i kontinentalni turizam“. Zamjenik župana Neven Alić svim polaznicima poželio je uspjeh te da znanjem, koje će usvojiti zahvaljujući ovom programu, dodatno obogate turizam Bjelovarsko-bilogorske županije.

Suradnja Bjelovarsko-bilogorske županije i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u provođenju programa cjeloživotnog obrazovanja tako se nastavlja i ove godine. Nakon šest uspješno provedenih specijalističkih edukacija i dvjestotinjak polaznika koji su se obrazovali na polju obrtništva, turizma, poljoprivrede te konkurentnosti, ovogodišnji FBA specijalistički program polaznicima će omogućiti dodatna znanja o poduzetništvu i kontinentalnom turizmu, a ono što je posebno važno omogućit će im se i polaganje ispita za voditelje poslovnica turističkih agencija. Time polaznici dobivaju sva zakonom predviđena ovlaštenja za obavljanje te djelatnosti.

Inače, program koji organizacijski podupire i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, trajat će 12 tjedana plus četiri tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati nastave. Tako će polaznici pohađati 16 kolegija čije će im gradivo predavati profesori s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te 8 stručnih kolegija koje će držati predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija. Nastava će se odvijati petkom poslije podne i subotom prije podne, a predviđen broj polaznika je od 15 do 30.

Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i dosada, dobrim dijelom će sufinancirati provođenje specijalističkog studija što će u konačnici rasteretiti sve zainteresirane polaznike. Time Bjelovarsko-bilogorska županija bitno utječe i pomaže svojim građanima u smislu cjeloživotnog obrazovanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a