• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
6

DVD MARTINAC OBILJEŽIO 60. GODIŠNJICU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je na obilježavanju 60. Godišnjice DVD Martinac.

Tom prilikom, predsjednik DVD-a Martinac, Nikola Živoder uručio je zahvalnicu županu Damiru Bajsu za doprinos vatrogastvu na području općine Veliko Trojstvo, a posebno za DVD Martinac. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila je 5.000 kuna iz svog proračuna za obnovu vatrogasne opreme za DVD Martinac.

„Naša županija ima 11 000 registriranih vatrogasaca,  što znači da je svaki deseti stanovnik registrirani vatrogasac i po tome smo prvi u Republici Hrvatskoj. To pokazuje tradiciju vatrogastva našega kraja i slogu našeg naroda, jer biti vatrogasac znači biti zajedno u nevolji, ali i u okupljanju. Kada zajedno radite u vatrogastvu stojite u zaštiti svojih sugrađana. Također, kada dođe ljeto, pomažemo na moru, isto tako, naši vatrogasci pomagali su i u poplavljenim područjima. Ako imamo problem kod nas, sve to riješe naši DVD-ovi zajedno s profesionalnim vatrogascima.  To nam mora biti na čast i ponos, a jedan od takvih društava je i DVD Martinac. Na nama je da očuvamo DVD-ove u selima, jer su bitni u očuvanju imovine, ali svaki DVD je okupljalište društvenog života na selu. Ako je vatrogasni dom obnovljen, kao što je ovaj, to znači da se ljudi žele družiti.  Na tome vam čestitam, a Županija će i dalje pomagati. Mi imamo posebna sredstva u našem proračunu koja su predviđena su za dobrovoljna vatrogasna društva, za opremu, ali i za mlade snage koje sudjeluju na natjecanjima, jer mlade moramo pogurati da budu dio DVD-ova. Vatrogascima koji su osnovali DVD Martinac posebno čestitam na uspjehu i dugovječnosti društva, te na 60 godina bavljenju ovime.“, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Također, povodom 60. godišnjice, na društvenom domu u Martincu otkrivena je i Spomen ploča svim umrlim članovima DVD-a Maritnac.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a