• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Prosinac
2

Edukacija članova županijskog stožera zaštite i spašavanja

Dvodnevno osposobljavanje članova županijskog Stožera zaštite i spašavanja, te zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva Bjelovarsko-bilogorske županije, Državna uprava za zaštitu i spašavanje održala je u Sportsko – rekreacijskom centru „Kukavica“.

Riječ je o programu osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje, a provodio ga je Područni ured Bjelovar za zaštitu i spašavanje Bjelovar.
Polaznici savjetovanja prvi su dan slušali o sustavu zaštite i spašavanja, obavezama i zadaćama odgovornih osoba zaštite i spašavanja u jedinicama lokalne i područne samouprave, stožernom upravljanju u kriznim događajima, psihosocijalnim aspektima ponašanja u katastrofama, te odnosima s medijima i s javnošću.  Drugi su dan svi polaznici sudjelovali u simulacijskoj vježbi prema elementima i scenariju eventualne stvarne potencijalne opasnosti.

Na početku prvoga dana osposobljavanja, sve je polaznike pozdravio župan Miroslav Čačija koji je ujedno predsjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Bjelovarsko-bilogorske županije. Istaknuo je važnost pripravnosti, profesionalnosti i stručnosti svih koji su prvi pozvani djelovati u slučajevima katastrofe, ali i pripravnosti i dobre upućenosti civilne zaštite i građana.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a