• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Srpanj
8

Elektrometal ide u stečaj

Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija odbilo žalbu Elektrometala, čime je rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe postalo pravomoćno. Predstoji podnošenja zahtjeva Fine Trgovačkom sudu u Bjelovaru za pokretanje stečaja nad Elektrometalom.
Izvor: Bjelovar.info

Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare, zadnji u nizu pokušaja spašavanja Elektometala bio je sastanak saborskog zastupnika Vedrana Babića, gradonačelnika Bjelovara Antuna Korušeca i župana Damira Bajsa s ministrom financija Slavkom Linićem i njegovim najbližim suradnicima. To je bilo 3.srpnja, a dojmovi sa sastanka su bili dosta dobri. No već sljedeći dan sve je iznenadilo negativno rješenje žalbe, a koje je doneseno 27. lipnja 2013. godine. Iz rješenja je vidljivo da je dva milijuna kuna potraživanja države prema Elektrometalu ostalo sporno prema predstečajnom planu, te je isti zbog toga i odbijen.
Župan Damir Bajs istaknuo je da dva milijuna kuna nisu trebali biti problem, te da se žalba trebala uvažiti. „Elektrometal je mogao nastaviti raditi u svojoj primarnoj djelatnosti. Ne vidim nikakvu računicu za nas, niti za državu ili bilo koga drugoga. Ako je postojao drugi razlog za stečaj, onda je to trebalo i napisati u rješenju žalbe. Morat ćemo misliti na radnike koji su ostali bez posla. Moramo se naći sa sindikatom i vidjeti kako radnicima možemo pomoći. Jedino u ovoj priči je pozitivno što će radnici imati pravo prioriteta. Država je jedan od najvećih gubitnika, jer će morati osigurati 6 milijuna kuna za prava radnika ako svih 400 radnika Elektrometala završe na Burzi, a i država nema pokrivena potraživanja prema Elektrometalu“, rekao je župan Bajs.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a