• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
6

ENERGETSKA OBNOVA OŠ NOVA RAČA I UREĐENJE OKOLIŠA I IGRALIŠTA ŠKOLE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je radove koji su u tijeku, a vezani su uz energetsku obnovu zgrade Osnovne škole u Novoj Rači. Naime, nakon četrdeset godina Osnovna škola u Novoj Rači je u obnovi, jer ozbiljnijih radova na školskoj zgradi od njene gradnje nije bilo.

Riječ je o  ulaganju u poboljšanje energetske učinkovitosti,  a obnova je vrijedna 749.051,72 kuna. Za veći dio investicije sredstva su osigurana od strane Europskog fonda za regionalni razvoj te od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će dijelom troškove obnove pokriti i sam osnivač škole Bjelovarsko-bilogorska županija.

Jedna je to od najveća investicija u školstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove godine, a realizira se zahvaljujući apliciranju projekta na fondove koji se nude. Župan Bajs se uvjerio kako radovi teku po planu i očekuje da će biti završeni u roku.

Također, budući da projektom nije bilo predviđeno krenut će se i u uređenje okoliša škole, točnije asfaltiranje prilaznih staza, te igrališta u sklopu škole. Kako je dogovoreno na sastanku sa županom Bajsom, ravnatelj Osnovne škole Nova Rača Dario Jaušić zatražit će ponude za asfaltiranje okolnih staza i igrališta, a sredstva za te radove  trebali bi osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Nova Rača.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a