• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
2

ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA ŠKOLA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima, ravnateljicom Osnovne škole Štefanje Zlatom Haloš i projektantima, obišla je Osnovnu školu Štefanje. Naime, u tijeku su posljednje pripreme za prijavu na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Bjelovarsko-bilogorska županija, kao osnivač 21 osnovne škole i 15 srednjih škola, za svoje učenike i učitelje želi osigurati najbolji standard. Glavna aktivnost, uz pripremu projekta Javno-privatnog partnerstva gdje je Županija obavila svoj dio posla, bila je i ulaganje u velike matične škole, zatim i u područne škole, a to ulaganje u školstvo nastavlja se i dalje. Tako će se desetak škola diljem Bjelovarsko-bilogorske županije prijaviti na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, kako bi smanjili troškove energenata, ali i osigurali bolje uvjete za svoje učenike. Među školama koje će poslati prijavu za obnovu zgrade je i Osnovna škola Štefanje.

Projekt obnove zgrade Osnovne škole Štefanje vrijedan je 482 000 kuna, a predviđa se izmjena toplinske ovojnice, djelomično spuštanje stropa, čime će se uštedjeti najmanje 50% na grijanju, ali će i škola s dugogodišnjom tradicijom dobiti novi izgled.

Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave sufinancirat će obnovu s 40%, dok će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirati sa 60%. No, Županija će zatražiti povrat sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi sufinanciranje bilo i manje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a