• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
31

ENERGOVIZIJA S UPLATOM OD 15,8 MILIJUNA KUNA PODMIRILA DUGOVE VODOPRIVREDE d.d. PREMA RADNICIMA I VJEROVNICIMA

Na račun daruvarske Vodoprivrede u utorak je sjelo 15,81 milijuna kuna od dokapitalizacije te je cijeli iznos već proslijeđen za plaćanje dugova

Naime, 7,98 milijuna kuna isplaćeno je vjerovnicima iz predstečajnog plana koji su se odrekli 50 posto svojih potraživanja i kamate, te su sada dobili 50 posto glavnice.

- Ispunjava se sve ono o čemu smo pričali. Zagrebačka Energovizija ispunila je očekivanja. Novcem koji je sjeo na račun radnicima je isplaćena plaća za veljaču i sva ostala dugovanja za materijalna prava i naknade. Plaćena su dugovanja prema državi i svim drugim vjerovnicima u iznosu od gotovo 5 milijuna kuna za gorivo, građevinski materijal, najam strojeva, režije, različite police osiguranja – ističe župan Marko Marušić. Važnim smatra da se u idućem razdoblju ne stvara novi dug i to je ono na čemu će županija ustrajati, a nova Uprava raditi. Već sada su ugovoreni poslovi za cijelu ovu godinu, a jedan od većih je uređenje vodotoka rijeke Toplice za 6,8 milijuna kuna.

- Ovo je prvi korak u ostvarenju konačnog cilja, a to je postavljanje Vodoprivrede na zdrave noge i jačanje njezine pozicije na tržištu. Vodoprivredi treba otvoriti nove perspektive, dati joj priliku za dugoročan i održiv razvoj i ja sam uvjeren da ćemo o toj tvrtki uskoro slušati kao o pokretaču novih, inovativnih rješenja u gospodarstvu koji će imati utjecaja na život šire zajednice, ne samo Daruvara i Končanice nego i susjednih općina – poručio je Marušić.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a