• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
5

EUROPA ZA GRAĐANE

U Domu kulture Bjelovar, u sklopu programa E-misija, a u suradnji bjelovarskog Saveza za pravedno društvo, zagrebačkog Centra za civilne inicijative i Bjelovarsko-bilogorske županije, održan je 1. Otvoreni Forum: Europa za građane.

Na skupu su bili nazočni Stjepan Kos ispred BBŽa, Jadranka Matešin ispred Grada Bjelovara te mnogi drugi uzvanici, od ravnatelja bjelovarskih srednjih škola, profesora, predstavnika udruga iz cijele županije i srednjoškolaca.
 
Nakon nastupa na klaviru Hane Novoselec iz Glazbene škole Vatroslav Lisinski, Nikola Obad iz CCI-a Zagreb je predstavio Martu Raljević iz Ureda za udruge pri Vladi Republike Hrvatske i nakon uvodnog razgovora na pozornici koja je odisala atmosferom ugodnog domaćeg dnevnog boravka,  Raljević je predstavila EU Program Europa za građane 2014 - 2020.

U vrlo zanimljivom interaktivnom predavanju o projektima u kojima učestvuju sve zemlje članice EU-a, opisala je potrebu, i pojasnila postupke, za dobivanje sredstava iz EU fondova koje se tiču nekoliko cjelina, a neke od njih su: Europsko sjećanje, Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova, Projekti civilnog društva.
 
Nakon iscrpnog predavanja poveo se i razgovor sa sudionicima pa možemo zaključiti, s obzirom na gotovo ispunjeni Dom kulture i preko stotinu prisutnih, da je 1. Otvoreni Forum polučio rezultate.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a