• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
17

EVALUACIJA IPARD PROGRAMA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je evaluacija IPARD programa, točnije mjera 101, 103, 301 i 302, čiji je cilj utvrditi rezultate kao i dobre i loše strane provedbe IPARD programa u razdoblju od 2012. do 2014. godine.

Ministarstvo poljoprivrede je krajem 2014. potpisalo ugovor za provedbu evaluacije IPARD programa, a evaluacija je od iznimne važnosti kako za mjerodavno ministarstvo tako i za Europsku komisiju. Konačni rezultat tog projekta bit će izrada Evaluacijskog izviješća s preporukama za buduće programsko razdoblje, a koje će se moći implementirati i u pripremu novog programa ruralnog razvoja za razdoblje od 2020. godine. 

Bjelovarsko-bilogorska županija je među pet najboljih županija po korištenju sredstava IPARD programa. Radi se o investicijama vrijednim 70 milijuna kuna, a korisnici IPARD programa okupili su se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kako bi istaknuli svoja iskustva tijekom provođenja svih faza IPARD programa.

Sve okupljene pozdravio je i župan Bajs i tom prilikom naglasio kako je važno da se vidi što je Hrvatska u tom pogledu napravila dobro i u čemu je možda i pogriješila. Mi smo sada članica Europske unije. Pravila su nešto drugačija, ali kako Europi tako i nama može i treba biti zanimljivo da vidimo kako unaprijediti komunikaciju i mogućnosti pristupa europskim natječajima. Posebno se to odnosi na krajnje korisnike, a u ovom slučaju poljoprivrednike. Meni je drago da je ovdje s nama i naša prehrambena industrija, kako to kaže Europska unija poljoprivredno-prehrambeni kompleks, dakle treba zajednički raditi na ovakvim stvarima. Pred nama su nove aktivnosti i natječaji vezani uz ruralni razvoj na nadamo se da će naša Županija kao takva biti zainteresirana za te natječaje, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a