• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
11

FESTIVAL POVIJESTI U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru, uz suorganizaciju Bjelovarsko- bilogorske županije , organizirao je festival povijesti pod nazivom Kliofest. Na festivalu je prisustvovao i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima.

Kliofest  je izazvao veliko zanimanje među nastavnicima i profesorima povijesti koji su stručna predavanja imali prilike čuti u županijskoj velikoj vijećnici. O samom festivalu upravitelj Zavoda u Bjelovaru, Vladimir Strugar kaže:  „Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru uključio se u nacionalni program pod nazivom Kliofest. Mi smo odabrali nekoliko tema, između ostalih bit će riječi o intelektualcima u Prvom svjetskom ratu, španjolskoj gripi, a tu je i predstavljanje knjige Bjelovarski kraj i zapadna Bilogora u srednjem vijeku: povijesna tipografija.  Nama je stalo da se uključimo u nacionalnu manifestaciju pod nazivom Čitajte povijest , da malo populariziramo ne samo povijesna djela starijih autora nego i suvremenih autora. Tako da je to jedan lijepi programski zadatak našega Zavoda“, istaknuo je upravitelj Zavoda Strugar.

„Meni je drago da Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, naš Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru, uz našu suorganizaciju i potporu drugih ustanova organizira festival povijesti pod nazivom Kliofest 2018. Teme su vezane uz  naš kraj , uz BBŽ, Moslavinu, Bilogoru i Zapadnu Slavoniju. Treba vidjeti na koji način valorizirati činjenice i ovakav interes me veseli“, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a