• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
19

FINANCIJSKA POTPORA MATICI UMIROVLJENIKA SIRAČ I UDRUZI UMIROVLJENIKA DEŽANOVAC

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić potpisala je Ugovore o financijskoj potpori s predsjednikom Matice umirovljenika Sirač, Mirkom Marinom, te s predsjednikom Udruge umirovljenika Dežanovac, Željkom Brajkovićem. Time su se spomenute udruge našle u društvu 23 umirovljeničke udruge koje će dobiti sredstva za svoje projekte, a koje su prijavile na županijski Javni poziv. Nastavak je to dobrog partnerskog odnosa Bjelovarsko-bilogorske županije i njenih umirovljeničkih udruga koje godišnje Županija potpomaže s oko pola milijuna kuna.

Matica umirovljenika Sirač prijavila je projekt „Zlatne godine“. Naime, Matica ima mješoviti zbor koji nastupaju na zabavama, manifestacijama, ali i natjecanjima na kojima osvaja najbolja mjesta. Potporu u iznosu od 10.000 kuna, među ostalim, iskoristit će i za kupnju harmonike, kako bi podigli kvalitetu nastupa.

Projekt istog imena „Zlatne godine“ prijavila je i Udruga umirovljenika Dežanovac, ali on podrazumijeva unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi putem organizacije sportsko-rekreativnih aktivnosti (pješačenje, planinarenje, izleti, rekreacija). Te aktivnosti, Bjelovarsko-bilogorska županija poduprijet će s 10.000 kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a