• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
12

FINANCIJSKA POTPORA NOGOMETNOM KLUBU „MLADOST“ DARUVARSKI BRESTOVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava Nogometnom klubu „Mladost“ Daruvarski Brestovac s predsjednikom Zdenkom Vondrom.

Naime, NK „Mladost“ Daruvarski Brestovac uputio je zahtjev prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za dopunskim sredstvima kako bi nastavio s radom i svojim aktivnostima. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prepoznao je potrebu kluba te je iz županijskog proračuna osigurao 5.000 kuna kako bi pomogao nogometnom klubu „Mladost“.

Inače, NK „Mladost“ Daruvarski Brestovac osnovan je 1965. godine i otada okuplja zaljubljenike u nogomet. Danas se natječe u Trećoj županijskoj ligi s 23 registrirana igrača, a ukupno broji stotinjak članova.

„Mi se financiramo većinom iz sredstava Općine, a ostala sredstva dobivamo od sponzorstava jer za ovaj kompleks nam je potrebno puno novaca i sredstava. Ovih 5.000 kuna jako će nam dobro doći i uložit ćemo ih pametno. Naš klub je dobio zlatnu plaketu za 40 godina postojanja i za rad s mladeži na što smo iznimno ponosni, jer smo naše mlade dečke uspjeli maknuti s ulice. Omladinu nemamo, jer smo u općini koja ima tri nogometna kluba, a centar je u Končanici, koja ima i školu nogometa, stoga naši mladi najprije uče tamo, a kasnije ih mi vraćamo ovdje u klub. Također, imamo razne aktivnosti, memorijalni turnir za poginule branitelje, organiziramo druženja za naše članove, ali imamo i suradnju s nogometnim klubom iz Republike Češke.“, rekao je Branko Orozović, tajnik kluba.

„Napomenut ću da Županija izdvaja preko milijun kuna za sport, preko Nogometnog saveza i Športskog saveza. Kada govorimo o županiji, posebno ruralnim krajevima, nogomet je nešto što je iznimno bitno za svaku sredinu. Oko nogometa se ljudi okupljaju, naselja žive i to je ovdje slučaj. Imate aktivnosti, seniorski tim, članove i to sve iziskuje zajedništvo i solidarnost. Svi koji se ovdje bave nogometom rade to volonterski, a dobro je to što nogomet prikuplja mlade. Mi moramo dati mladima priliku da se bave sportom, steknu prijatelje, ali i navike koje će im koristiti i kasnije u život. Ovih 5.000 kuna neće riješiti sve vaše probleme, ali nadam se da će pomoći u ovom trenutku za dio vaših aktivnosti.“, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a