• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
23

FINANCIJSKA POTPORA UDRUZI UMIROVLJENIKA PREDAVAC I UDRUZI UMIROVLJENIKA SEVERIN

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić potpisala je Ugovore o financijskoj potpori s predsjednikom Udruge umirovljenika Predavac Josipom Lovrićom, te s predsjednicom Udruge umirovljenika Severin, Katom Mitrović. Time su se spomenute udruge našle u društvu 23 umirovljeničke udruge koje će dobiti sredstva za svoje projekte, a koje su prijavile na županijski Javni poziv. Nastavak je to dobrog partnerskog odnosa Bjelovarsko-bilogorske županije i njenih umirovljeničkih udruga koje godišnje Županija potpomaže s oko pola milijuna kuna.

Udruga umirovljenika Predavac prijavila je projekt „Zajedničko druženje i uređenje prostora udruge“ koja predviđa okupljanje umirovljenika s područja Predavca i Rovišća, pomoć starijoj umirovljeničkoj populaciji, pomoć socijalno ugroženim obiteljima, razvijanje prijateljstva, zdravstvenu skrb o umirovljenicima, te sudjelovanje na županijskim manifestacijama. Navedene aktivnosti Županija će poduprijeti s 10.000 kuna.

Projekt „Živim život“ je nastavak prošlogodišnjeg projekta koji će uključiti starije osobe u život zajednici, te omogućiti bolju kvalitetu života i zdravlja umirovljenika. Kako bi Udruga umirovljenika Severin to i ostvarila, Županija je osigurala 10.000 kuna potpore.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a