• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
24

FINANCIJSKA POTPORA UDRUZI UMIROVLJENIKA ŠANDROVAC I MATICI UMIROVLJENIKA VELIKO TROJSTVO

Nakon niza potpisanih Ugovora s umirovljeničkim udrugama, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić potpisala je Ugovore o financijskoj potpori s predsjednicom Udruge umirovljenika Šandrovac Maricom Petreković, te s predsjednikom Matice umirovljenika Veliko Trojstvo, Brankom Vincenskim. Time su se spomenute udruge našle u društvu 23 umirovljeničke udruge koje će dobiti sredstva za svoje projekte, a koje su prijavile na županijski Javni poziv. Nastavak je to dobrog partnerskog odnosa Bjelovarsko-bilogorske županije i njenih umirovljeničkih udruga koje godišnje Županija potpomaže s oko pola milijuna kuna.

Udruzi umirovljenika Šandrovac za projekt „Sunčana strana života u Šandrovcu“ dobila je 10.000 kuna. Projekt je to koji će okupiti umirovljenike s područja općine Šandrovac kako bi se poboljšao socijalni položaj i kvaliteta života umirovljenika kroz razne aktivnosti udruge.

„Sretnija, kvalitetnija i funkcionalnija umirovljenička dob“ projekt je Matice umirovljenika Veliko Trojstvo, a kojim će se okupiti umirovljenici s područja općine Veliko Trojstvo, pomoći starijoj umirovljeničkoj populaciji, pomoći socijalno ugroženim obiteljima, te razviti prijateljstva i zdravstvena skrb o umirovljenicima. Kako bi Matica umirovljenika Veliko Trojstvo ostvarila navedene ciljeve, Županija će ovaj projekt poduprijeti s 10.000 kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a