• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
5

GASTRO-FLORA

U sklopu manifestacije Gastro-flora u Garešnici, održana je i VIII. Županijska obrtnička gastro izložba koju je otvorio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Županijska obrtnička gastro izložba najveća je obrtnička priredba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje se već osmu godinu zaredom čuva tradicija hrvatske gastronomije, a okuplja brojne obrtnike iz cijele Republike Hrvatske.

Inače, tradicionalna Gastro-flora je manifestacija koja se odvija pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, a svim posjetiteljima nudi bogat zabavno-kulturni program. Osim županijske obrtničke gastro izložbe, na Gastro-flori svim posjetiteljima prezentirani su stari zanati, promovirana jela starih graničara i naših nacionalnih manjina, održan sajam cvijeća, te koncerti tradicionalne glazbe i brojni nastupi folklornih skupina. 

„Biti obrtnik nikada nije lako, ali danas možemo posvjedočiti lijepim stvarima uz obrtništvo. Obrtnici čine staru tradiciju u Hrvatskoj koja se može i treba nastaviti uz pomoć svih nas. Danas je ovdje najbolje od obrtništva i drago mi je da imamo mnoge prijatelje ovog kraja, ali i obrtnike iz cijele Republike Hrvatske.“, rekao je župan Bajs prilikom otvorenja izložbe

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a