• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
20

GLASOVIR ZA SVE DARUVARČANE

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić prisustvovala je svečanom koncertu pod nazivom „Čarobni zvuci“, u daruvarskoj Kino dvorani koju sada krasi novi glasovir kupljen zahvaljujući donacijama, a u sklopu akcije putem crowdfunding kampanje.

I sama Bjelovarsko-bilogorska županija početkom godine bila se priključila donacijom od deset tisuća kuna humanitarnoj akciji daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog za kupnju glasovira. Tada je župan Bajs simbolično uručio ček ravnateljici Vandi Cegledi jednoj od začetnica provođenja humanitarne akcije putem crowdfunding kampanje.

Bitno je bilo da lokalna zajednica prepozna važnost i da se uključi u kampanju, ali i da se pokrene cijeli svijet da pomogne i upravo to je crowdfunding kampanja omogućila.  Dio sredstava na taj način je prikupljen, točnije 107 tisuća kuna, no nedostajalo je  još 15 tisuća kuna, koje je također izdvojila Bjelovarsko-bilogorska županija.

Glasovir je namijenjen svim korisnicima, a više nego dobro će doći prilikom održavanja brojnih svečanosti i koncerata u tom središnjem  mjestu održavanja kulturnih manifestacija u Daruvaru. I tako je glasovir na najbolji mogući način predstavljen Daruvarčanima na svečanom koncertu na kojemu su uz učenike Glazbene škole Daruvar zasvirali i cijenjeni pijanisti Ljerka Pleslić Bjelinski i Vladimir Mlinarić.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da smo ovu vrijednu kampanju priveli kraju. Ovdje je rezultat te kampanje, ovaj prekrasan muzički instrument, glasovir koga ćemo uručiti učenicima i nastavnicima ove glazbene škole na budući rad, ali i svima vama koji ćete i ubuduće pratiti dostignuća učenika Glazbene škole. Iako mlada, svega nekoliko godina nedostaje ovoj školi do punoljetnosti, osvojene su brojne nagrade i priznanja na natjecanjima. I u tom smislu učenicima i nastavnicima Glazbene škole želim sretnu i uspješnu budućnost“, istaknula je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić i dodala -  „Ova 2017. godina počela je ovako lijepo i uspješno, ovakvim vrijednim darom, ali vjerujem da će tih darova još biti u ovoj godini. Naime, osvrnula bih se i na veliki projekt u smislu povećanja energetske učinkovitosti same zgrade škole što je Glazbena škola prije nekoliko dana uspješno prijavila prema Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te od nacionalnih i europskih izvora očekujemo 60% financiranja. Vjerujemo da će ove godine biti još tih darova i da će sama školska zgrada zasjati u lijepom i otmjenom, energetski učinkovitom ruhu. Hvala svima koji su poduprli ovu kampanju. Svoj obol u tome je dala i Bjelovarsko-bilogorska županija, osnivač škole, kao i u brojnim akcijama koje će ova škola imati u budućnosti, zaključila je zamjenica župana Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a