• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
24

Gospodarska delegacija Bjelovarsko-bilogorske županije u Bruxellesu

Delegacija Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovala je na unaprijed dogovorenim radionicama u Bruxellesu u sklopu projekta „Promocija mogućnosti ulaganja i jačanje konkurentnosti gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije“ koji provodi Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije, sufinanciranog od strane Ministarstva poduzetništva i obrta u iznosu 109.808,10 kn.

Delegaciju je predvodio dožupan Neven Alić s članovima tima: Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma i Marinko Bartulović, zamjenik direktora Regionalne razvojne Agencije Bjelovarsko-bilogorske županije d.o.o.
Cilj posjeta ostvaren je sudjelovanjem na radionicama na kojima je delegacija s radnim tijelima hrvatskih institucija pri Europskoj uniji i Europskoj komisiji razgovarala o modelima promoviranja županije kao lokacije atraktivne za strana ulaganja, odnosno stvaranje okvira za pomoć poduzetnicima izvoznicima iz županije u otvaranju prilika za nastup na tržištu EU.

Prva radionica organizirana je u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu s gospođom Lahorkom Ropac (HGK) i gospodinom Jakšom Petrićem, prvim tajnikom iz stalnog predstavništva RH pri EU. Na radionici je razmijenjeno niz ideja i iskustava o mogućnostima promocije Županije za strana ulaganja, odnosno kako koristiti postojeću diplomatsku i poslovnu administraciju za pomoć domaćim izvoznicima pri nastupu na tržištu EU.

Drugi dio radionica organiziran je s tijelima Europske komisije u Općoj upravi za poljoprivredu i ruralni razvoj i Općoj upravi za zdravlje i potrošače. Delegacija je iznijela planove razvojnih projekta koji će koristiti sredstva EU fondova za jačanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, odnosno za stvaranje platforme zajedničkog nastupa poljoprivrednih proizvođača na tržištu EU.

Posjet Delegacije Bruxellesu ocijenjen je pozitivno od strane svih tijela s kojima se ista susrela, odnosno zaključak je da je jedini put do uspjeha kroz aktivan pristup i stvaranje preduvjeta za privlačenje stranih investicija u županiju i pomoć izvoznicima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a