• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Rujan
15

Gostovanje amaterskog kazališta „Pučka scena“ Hercegovac u Čunovu u Slovačkoj


Hrvatska čitaonica Hercegovac iduće ljeto obilježit će 90 obljetnicu svojeg postojanja kroz kulturu- predstave, pjesme, plesa i očuvanje narodnih običaja. Kroz proteklih 25 godina „Pučka scena“ imala je 44 premijere i gostovanja u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu: Mađarskoj, Austriji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Rumunjskoj, Crnoj Gori. 
Predsjednik Hrvatske zajednice u Čunovu Ivo Maaz i predsjednik Hrvatske zajednice u Slovačkoj Radoslav Janković ugostili su 13. rujna 2014.  „Pučku scenu“ iz Hercegovca koja je odigrala predstavu „Vidimo se u Den Haagu“ koja je oduševila Hrvate koji žive u Čunovu.
Ovom predstavom „Pučka scena“ prikazala je  i predstavila svoj dugogodišnji rad,  našu Županiju, a podršku im je pružila tajnica  Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je u Čunovu (Slovačkoj) pratila njihov nastup.
Pri povratku 14. rujna 2014.  je „Pučka scena“ posjetila i Hrvatski Židan (Horvátzsidany) s kojima imaju dugogodišnja suradnju kroz predstave, jer je kazališna skupina iz Hrvatskog Židana gostovala u Hercegovcu na tradicionalnoj manifestaciji „Dani pučkog teatra“.
Ove godine je u Slavonskom Brodu od 01.- 07. rujna 2014. održan 7. Festival amaterskih kazališta gdje je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu  osvojio Josip Klobučar koji je dio „Pučke scene“ iz Hercegovca. Redatelj i glumac svih predstava „Pučke scene“ gospodin Ivan Bratković svugdje u gostovanjima promiče kulturno bogatstvo svoga kraja te sklapa dobru buduću međunarodnu suradnju.


                Tajnica Zajednice
        Žana Vukoja, mag.prim.educ.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a