• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
1

Gostovanje KUD-a „Palična“ Severin u Doboju u Bosni i Hercegovini

U prostorijama Doma kulture u Matuzićima općina Doboj Jug u Bosni i Hercegovini je 01. ožujka 2015. godine održana 10. Obljetnica KUD-a „Đerdan“ iz Doboja-Jug, na pozornici su izvorne pjesme i plesove svog kraja prikazali članovi KUD-a „Đerdan“ iz Doboja i time proslavili svoju 10 obljetnicu postojanja, vrhunac večeri bio je nastup gostiju iz Hrvatske KUD-a „Palična“ Severin koji su prikazali bogatstvo Bilogore kroz pjesmu, ples i narodne nošnje, čijim su nastupom bili oduševljeni prisutni gledatelji koji su ispunili Dom kulture do zadnjeg mjesta.

Nastup kulturno umjetničkih društava pratila je i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja,  koja je pozdravila sve prisutne u Domu kulture, čestitala KUD-u „Đerdan“ Doboj-Jug njihovu 10. Obljetnicu postojanja te im poželila još puno uspješnih godina rada, promicanje kulture i običaja sa njihovog područja.
Voditelj KUD-a „Palična“ Severin gospodin Igor Grgić pozdravio je sve prisutne, te pozvao KUD „Đerdan“ Doboj da budu gosti u Severinu na nadolazećim manifestacijama, čime  se promiče kulturno bogatstvo Bosne i Hercegovine i ostvaruje  dobra buduća međunarodna suradnja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a