• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
8

GRADNJA NOVE BOLNICE U BJELOVARU

Bjelovarsku Opću bolnicu posjetio je nadležni ministar Siniša Varga koji je u društvu župana Damira Bajsa i sanacijskog upravitelja OB Bjelovar Zorana Seleša najavio izgradnju nove bolničke zgrade za potrebe OB Bjelovar.

Svoj dolazak ministar Varga iskoristio je i da pohvali bjelovarsku bolnicu koja je po njegovim riječima jedna od uspješnijih bolnica u Hrvatskoj, što dokazuju i statistički podatci. U suradnji sa županom i s upravom bolnice danas smo razgovarali o finalizaciji projekta izgradnje nove kirurgije. To je nešto što apsolutno podržava Ministarstvo zdravlja, prvenstveno iz razloga što je sva dokumentacija gotova. Bjelovar je tu sa završetkom svoje dokumentacije, koja je potrebna za izgradnju takvog projekta, izletio naprijed u prioritetima Ministarstva zdravlja, i u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, i s upravom bolnice idemo na finalizaciju i pokretanje građevinskih radova, i to kako se nadamo, najkasnije do jeseni ove godine – istaknuo je ministar Varga.

Početku radova za šest mjeseci nada se i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs svjestan činjenice kako je Županija uložila dosta napora da prikupi svu potrebnu dokumentaciju zaključno s građevinskom dozvolom koja ističe upravo na jesen ove godine. Stoga je i poželjno da radovi i krenu do tada kako se isti posao ne bi morao raditi dva puta. Veseli što je ministar Varga sa svojom ekipom prepoznao ovu bolnicu, kao bolnicu koja ima gotov projekt koji se tiče zgrade kirurgije, ali ja bih rekao i niza drugih djelatnosti, koji bi trebali dati jedan novi sadržaj i pretvoriti ovu bolnicu starog tipa u jednu novu modernu opću bolnicu. Imamo građevinsku dozvolu i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pozitivno je ocijenilo naš projekt. Ono što je bitno, ovaj projekt ima sve potrebne papire te može i treba biti kandidiran prema europskim fondovima. Ja ću ime naše Županije napraviti sve što je u našoj moći da ta kandidatura kada i dođe bude potvrđena i dokumentima – rekao je župan Bajs nakon sastanka s ministrom Vargom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a