• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Listopad
7

Hrvatski eko proizvodi na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču

U sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma, koji će se održati od 21. do 23. listopada u Bolu na Braču, Ministarstvo turizma RH prvi put organizira sajam eko proizvoda.

Sajam na kojemu će sudjelovati 20-tak certificiranih proizvođača eko - proizvoda iz cijele Hrvatske, bit će organiziran u suradnji s tvrtkom "Bjelovarski sajam" d.o.o.. Potpisivanjem Ugovora o suorganizaciji suradnja je postala službenom, a potpisali su ga ministar turizma Damir Bajs  i direktor "Bjelovarskog sajma" Zlatko Salaj. Uz predstavnike hrvatskih ekoloških udruga potpisivanju su prisustvovali župan Miroslav Čačija i njegovi zamjenici Krešo Jelavić i Alen Baščevan, te načelnik Odjela ekološke i integrirane poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH Tomislav Petrović.

Istraživanja Instituta za turizam objevljena u Studiji "Hrvatski proizvod za hrvatski turizam" ukazuju sklonost ugostitelja da u svojoj ponudi gostima nude domaće prehrambene proizvode, koje su ocijenili kvalitetnijim od ostalih.

Stoga Ministarstvo turizma RH u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH i eko proizvođačima, turistima ( kojih je 85 posto stranih ) želi ponuditi sve što je autentično i autohtono u hrvatskoj kulturi, a tu su u prvom redu autentična hrana i pića. 

 

SAJAM_PROIZV.EKOLOŠKIH_POLJ.PROIZVODA

 

SAJAM_PROIZV.EKOLOŠKIH_POLJ.PROIZVODA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a