• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Lipanj
21

I OVE GODINE PODRŠKA ŽUPANA BAJSA I BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ARGONAUTIMA U BORBI ZA DOMAGOJEV ŠTIT

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je članove Sportske udruge „Argo“ na čelu s kapetanom ekipe Tomislavom Smrčekom. Bila je to prilika da se najavi nastup bjelovarskih lađara „Argonauta“ na predstojećem Maratonu lađa na Neretvi, ali i da se javnost upozna s njihovim ostalim aktivnostima koje su u pripremi.

Sportska udruga „Argo“ na Maratonu lađa nastupa od 2007.godine,a fantastičan podvig ostvarila je 13.kolovoza 2016.godine, kad je u nikad napetijoj završnici utrke pobijedila Stablinu i Gusare Komin, apsolutne favorite maratona. Kontinuitet i visoku razinu spreme Argonauti su dokazali i prošle godine kada su osvojili drugo mjesto.

Ovogodišnji Maraton lađa održat će se 11.kolovoza. Argonauti će ponovno biti jedni od glavnih favorita za naslov,a i ove godine nastupit će s dvije ekipe.  Prva će se boriti za sami vrh, dok je cilj za drugu ekipu ulazak u TOP 10. Želja im je da ponove dobar rezultat i da vrate Veliki štit kneza Domagoja u Bjelovar. U tome će ih, baš kao i svih prijašnjih godina,  podržati župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Treba spomenuti i to kako je Maraton lađa najmasovnije i najgledanije amatersko sportsko natjecanje u Republici Hrvatskoj, a ujedno i turistički spektakl i atrakcija koja je postala zaštitni znak doline Neretve.

U sklopu priprema za 21.Maraton lađa na Neretvi, Argonauti planiraju nastupiti na još tri lađarske utrke i dvjema mini pripremama. Krajem svibnja nastupili su na lađarskoj regati na Jarunu i osvojili drugo mjesto. Planiraju nastupiti na još barem jednoj utrci na Neretvi prije Maratona te na brzinskim utrkama u Opuzenu.

„ I ove godine očekujemo da, ni manje ni više, nego četiri bjelovarske ekipe nastupe u borbi za Domagojev štit. Imamo dvije ekipe Argonauta, jednu ekipu Šumara i žensku ekipu Nereide. Moram naglasiti da Bjelovar ne samo da ima veliki broj ekipa nego ima i izvrsne rezultate. Prva je to ekipa koja je prekinula pobjednički niz vezan uz domaće lađare. Prije dvije godine bili ste prvi, iznenadili ste sve, ali ponajviše domaćine.  Kada govorimo o Maratonu lađa i prošla godina bila je izvrsna. Drugo mjesto za vas, drugo mjesto za Nereide. I ove godine ćete nastupiti i to 11.kolovoza.  Čuo sam iz pouzdanih informacija da ćemo se boriti za prvo mjesto,a vjerujem  da će i ženska ekipa biti među najboljim ekipama koje će nastupiti.  Ja vjerujem da je vaša pobjeda prije dvije godine  pobudila ukupno zanimanje za utrku, da je proširilo spektar ljudi koje to zanima i Maraton lađa je time dobio jednu novu dimenziju. Moje čestitke na dosadašnjim uspjesima, na svemu što ste napravili na Maratonu lađa“, rekao je župan Damir Bajs.

„ Ja bih se u ime Argonauta zahvalio gospodinu županu i njegovim suradnicima. Nismo ovdje prvi put. Imamo dobru komunikaciju i suradnju i kad nismo bili na ovoj visokoj razini, a i sada.  Na početku smo išli na Jarun, veslali na bačvama. Došli smo do te razine da smo motivirali i Šumare. Pojavile su se i Nereide. To je jedna lijepa priča koja za sada ide, vidjet ćemo kako će se razvijati u narednim godinama. Osjećamo i mi problem odlaska mladih i nezainteresiranosti mladih za sport. Treniramo jednako dobro, trener Nikica Ljubek je s nama, to nam je jako bitno.  Ono što znamo je da ćemo sigurno biti u borbi za medalju. Naša želja, koja nije nerealna, je da ponovno osvojimo taj maraton“, rekao je kapetan ekipe Tomislav Smrček Čonč.

„ Najbolje u prilog tome da pripadamo skupini favorita ide i činjenica da su oni počeli raditi reprezentaciju od ekipa. Ekipe dolje su počele uzimati veslače iz drugih ekipa samo da bi bile što konkurentnije nama. Počeli su nas jako respektirati. Nakon prošle godine i drugog mjesta prilazili su nam i čestitali nam i rekli da ono prvo mjesto stvarno nije bilo slučajno“, rekao je član ekipe Radoslav Rajić.

„ Sjajno je biti u Argonautima. Kada sam došao na prvi trening svidjelo mi se, nastavio sam s njima. U drugoj ekipi sam odveslao maraton.  Ove godine ću veslati za prvu ekipu i nadam se da ću ostati i dalje u tome“, rekao je član ekipe Ivan Kopčinović.

„ Mora biti klapa i u rukometu i u lađi. U lađi si kao jedan, u rukometu se, kako se kaže, možeš malo švercati. Bio sam dio bjelovarske rukometne priče. Sada sam dio Argonauta“, rekao je član ekipe Ivan Gašparović.

„ Ponekad je teško uskladiti posao i treninge, ali dobro.  Lijepo je. Sve je stvar prioriteta“, rekao je član ekipe Mario Brckan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a