• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
20

I PROIZVOĐAČI VOĆA I POVRĆA DOBILI PRILIKU SUDJELOVATI U KREIRANJU ŽUPANIJSKIH POTPORA I SUBVENCIJA

U želji da kreira što učinkovitije mjere pomoći poljoprivrednicima, Bjelovarsko-bilogorska županija uvela je novu praksu, a ta je da se u izravnom kontaktu s poljoprivrednim proizvođačima saznaju njihove stvarne potrebe i u dogovoru s njima kreiraju mjere

Upravo s tom namjerom zamjenica župana Marija Jungić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić održali su radni sastanak s proizvođačima voća i povrća s područja županije.

-Nastavljamo razgovore s našim poljoprivrednicima kako bismo saznali što im stvarno treba i kako bismo znali osmisliti učinkovite županijske potpore i subvencije. Danas smo ovdje s proizvođačima voća i povrća na OPG-u Nenada Horvata koji je predsjednik Udruge voćara „Dar Bilogore“, a s nama je i predstavnik Podravke koja je zainteresirana za otkup voća i povrća, tako da ćemo razgovarati i o mogućnostima otkupa i uspostavljanja trajne suradnje – kazala je zamjenica župana Marija Jungić pojašnjavajući ideju organiziranja sastanka i izbora tema razgovora. Pročelnik Zlatko Pavičić pojasnio je proceduru donošenja potpora.

-Prvi korak je složiti potpore po mjeri samog poljoprivrednika i to ćemo napraviti u idućih dvadesetak dana. Nakon toga tu odluku šaljemo u Ministarstvo poljoprivrede i čekamo njihovo odobrenje, a potom odluka krajem šestog mjeseca ide na Županijsku skupštinu. Dan ili dva nakon toga raspisat ćemo natječaj gdje će biti obuhvaćeni svi naši proizvođači, i naši svinjogojci, i naši mljekari, i naši voćari i svi ostali – pojasnio je Pavičić.

Sami proizvođači pohvalili su novu praksu Županije izražavajući zadovoljstvo što im se pruža prilika da sudjeluju u kreiranju županijskih potpora i subvencija.

-Zahvalni smo Županiji i njenom vodstvu na čelu sa županom Markom Marušićem na potpori koju nam pruža, kao i na novoj praksi. Svjesni smo da mogućnosti nisu velike i zato je važno kreirati mjere koje će nam biti od pomoći – u ime samih proizvođača kazao je Nenad Horvat, predsjednik Udruge voćara „Dar Bilogore“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a