• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
27

„IGRAJMO SE ZAJEDNO“

U mjestu Letičani, nedaleko od Bjelovara održana je manifestacija „Igrajmo se zajedno“ koju je posjetio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Udruga žena Srce Bilogore Bjelovarsko-bilogorske županije već tradicionalno organizirala je „Igrajmo se zajedno“, a sve kako bi pomogla svojim štićenicima i osobama sa intelektualnim teškoćama. Riječ je o zajedničkom druženju svih članova, ali i sportskim natjecanjima, poput skakanja u vreći i potezanje užeta, uz prigodne delicije i slastice našeg kraja.

„Svi sudjelujemo u ovoj manifestaciji, od najmlađih pa sve do sedamdeset godina. Pripremile smo domaće kolače, razne pite, voće, vinski gulaš, domaće vino, svi proizvodi su s naše Bilogore. Došle su nam žene i iz drugih udruga iz drugih županija, jer mi posjećujemo i njih. Svi koji su prisutni mogu kupiti radove od osoba s intelektualnim teškoćama, što će ujedno biti i njima donacija.“, pojasnila je predsjednica Udruge žena Srce Bilogore, Nada Smiljanec.

„Istaknuo bih činjenicu da na ovom druženju imamo sportsko natjecanje, prikaz autohtonih jela i pomaganje. Pomagati osobama s intelektualnim poteškoćama kroz druženje, to je ključ svega. Veseli me da ima mnogo gostiju i mnogo partnera i čini mi se da tradicijski običaji našeg kraja, je ono što nam treba. Istaknuo bih da i Županija pomaže ovakvim manifestacijama, kroz natječaje i programe s nekoliko milijuna kuna, ali podupiremo i događanja po potrebi ukoliko se nešto dešava. I jedno i drugo je ključno, jer mislim da se naše udruge moraju pouzdati u svoju Županiju.“, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a